Tenis

Tsonga: "Federer je favorit broj jedan u Wimbledonu"

Mihaela Bradovski • petak, 21.06.2013.
Tsonga: "Federer je favorit broj jedan u Wimbledonu"
Foto: EPA

Ususret početku Wimbledona Jo-Wilfried Tsonga podijelio je s čitateljima Fox Sports Asia svoja razmišljanja vezana za favorite ovog turnira. Ulogu favorita dodijelio je Rogeru Federeru...

Prije dva tjedna Federer i Tsonga odmjerili su snage u četvrtfinalu Roland Garrosa. Potonji je meč zaključio u svoju korist bez izgubljenog seta, no Federerov naslov u Njemačkoj prošlog tjedna jedan je od razloga zbog koga upravo njega vidi najvećim favoritom.

"Roger je u ovom trenutku favorit broje jedan, to je sigurno. Osvojio je Wimbledon sedam puta, a osim toga igrao je vrlo dobro proteklog tjedna na Halle Openu. Osvajanje tog turnira pokazatelj je da je u sjajnoj formi."

Francuski tenisač nije uspio stići do finala na domaćem terenu, u polufinalu je bolji od njega bio Španjolac David Ferrer. Kada je u pitanju nastup na Roland Garrosu ovaj 28-godišnjak je izdvojio četvrtfinalni okršaj.

"Pobijediti bilo koga je sjajan osjećaj, ali učiniti do protiv Rogera je nešto posebno. To znači da ste kvalitetan igrač jer morate imati nešto posebno u sebi kako biste uspjeli pobijediti takvog protivnika."

U posljednje dvije godine Tsonga je u Wimbledonu uspio stići do polufinala u kojima je gubio od Novaka Đokovića, odnosno Andyja Murraya prošle godine. "Osjećam se dobro, forma je na dobro razini, a optimizam mi jačaju i dobre igre u Parizu i na Queen's Clubu."

28-godišnji Francuz priznaje kako mu trava nije najdraža podloga, no nada se kako bi ga nastavak dobrih igara koje je pružao u posljednje vrijeme mogao dovesti u priliku da lovi svoj prvi grand slam naslov. Posljednji puta za tako nešto imao je u finalu Australian Opena 2008. godine.

S druge strane, Federer će pokušati stići do osmog rekordnog naslova na wimbledonskoj travi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2013. u 22:24
    I Djokovic na betonu... Nole ce se ovde najvise pitati, videcete!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 18:40
    rafa el mejor
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 14:21
    dva velicanstvenih u svojoj eri roker na travi i rafa na zemlji obiljezili su tenis za povijest!
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH21.06.2013. u 13:58
    Nadam se da će Federer stvarno i slaviti na Wimbledonskoj travi.
    ALGHAZANTH