Rukomet

Omeyer: "Makarska je izvrsna lokacija, raditi sa mladima je fantastično"

Ivana Strahija • utorak, 25.06.2013.
Omeyer: "Makarska je izvrsna lokacija, raditi sa mladima je fantastično"
Foto: Kristijan Komarica

U Makarskoj se i ove godine održava kamp za rukometne vratare, koji iz izdanje u izdanje doživljava sve veću popularnost. I ove je godine u Makarsku stigao i slavni Thierry Omeyer...

Lijepa Makarska ugostila je još jedno izdanje Međunarodnog kampa za rukometne vratare, na kojem mladi rukometaši uče od najboljih u tom poslu kako uspješno čuvati mrežu.

Iako su mnogi stručnjaci uložili svoje vrijeme u makarsko događanje, najveću je pažnju svakako privukao slavni Francuz, Thierry Omeyer.

"Drago mi je što sam ovdje, dolazim baš svake godine, Makarska je izvrsna lokacija, raditi sa mladima je fantastično. Koliko znam ne postoji ovakav kamp nigdje u svijetu. Koliko je važno govori i podatak da sam ja dok sam bio mlađi imao trenera u Montpellieru, no u Kielu sam se morao snalaziti. Zbog toga znam koliko je sve ovo važno", nije štedio pohvale legendarni čuvar mreže.

Teško mu je ipak bilo kazati čija je vratarska škola najbolja: "Teško mi je to kazati, Francuzi recimo nemaju dugu tradiciju iako imaju odlične vratare. Skandinavci recimo imaju jako drugu tradiciju, odlične vratare generacijama. S druge strane države iz ovog podneblja su fantastične, nekoliko je različitih generacija velikih vratara, svatko je na svoj način obilježio svoje razdoblje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2013. u 22:26
    Svaka čast Omeyeru što se odaziva na ovakve kampove i pomoći našim vratarima, iako mi pomalo žao da u taj kamp nisu pozvane i ženske vratarke. Mislim da bi i našim curama puno značilo raditi s takvim jednim vrhunskim vratarom. Prateći ženski rukomet u vrijeme kada je Grubišićka radila sa Pušnikom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • partwish03125.06.2013. u 22:01
    Svaka čast Omeyeru što dolazi prenjeti znanje... Stvarno je ljudina iako ga je teško sijmpatizirati s obzirom koliko nam je muke donio svojim obranama! ;)
    partwish031
  • narada10825.06.2013. u 18:30
    E ako vas dzomba rukometnih vratara tako pohvali, onda znate da niste progrijesili.
    narada108