Rukomet

U drugom nastupu na Mediteranskim igrama hrvatski rukometaši poraženi od Slovenije

Igor Šestak • utorak, 25.06.2013.
U drugom nastupu na Mediteranskim igrama hrvatski rukometaši poraženi od Slovenije
Foto: Dario Dodić

U svom drugom nastupu na Mediteranskim igrama pomlađena rukometna reprezentacija Hrvatske doživjela je prvi poraz. U efikasnom i prilično izjednačenom susretu izabranike Slavka Goluže pobijedili su reprezentativci Slovenije rezultatom 34:32. Hrvatska je na poluvremenu imala gol prednosti, ali početkom nastavka je vodstvo prepustila Sloveniji koja je stigla do svoje druge pobjede na turniru i trenutno predvodi ljestvicu skupine B ispred Egipta i Hrvatske.

Hrvatska - Slovenija 32:34 (19:18)

Mediteranske igre, rukometni turnir
Skupina B, 3. kolo
Sportska dvorana Adana Lütfullah Aksungur
Suci: Amer Konjičanin i Dino Konjičanin (Bosna i Hercegovina)

Hrvatska: Pešić 8 obrana, Stevanović, H. Batinović 1, Vidović 2, Mrđenović, Šprem 1, Slišković 8, Gavranović 1, Matulić 5, Vujić 1, Tominec, Karačić 8, Matić, D. Batinović 2, Marić 3, Thoss
Izbornik: Slavko Goluža

Slovenija: Lesjak 8 obrana, Ferlin 3 obrane, Bundalo 1, Nosan 3, Čemas, Šoštarič, Poteko 2, Bombač 2, Mačkovšek 5, Dolenec 6, Razgor 7, Cingesar, Skube 2, Marguč 6, Papež
Izbornik: Boris Denič

Sedmerci: Hrvatska 1/3 / Slovenija 3/3
Isključenja: Hrvatska 12 minuta / Slovenija 10 minuta

Hrvatska rukometna reprezentacija predvođena izbornikom Slavkom Golužom u utorak je imala svoj drugi nastup na Mediteranskim igrama koje se održavaju u turskom Mersinu. Nakon što je u ponedjeljak nadigrala Tunis rezultatom 32:26, Hrvatska je u trećem kolu grupne faze natjecanja poražena od susjedne Slovenije. Ponovno su hrvatski rukometaši postigli 32 pogotka, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno za pobjedu. Slovenci su zabili dva više i u svom trećem nastupu u Mersinu stigli do druge pobjede.

Prvo poluvrijeme utakmice Hrvatske i Slovenije bilo je izrazito efikasno i gledatelji su mogli vidjeti čak 37 postignutih pogodaka. Obrane su na obje strane bile vrlo propusne pa su napadači dobili priliku doći do izražaja. Vratari nisu imali svoj dan, a nakon prilično izjednačenih 30 minuta igre Hrvatska je vodila 19:18.

Slovenci su bolje odradili početak drugog poluvremena i preuzeli vodstvo koje su kasnije uspješno održavali. Prednost veću od dva pogotka nisu uspjeli stvoriti, ali izabranici Slavka Goluže nisu uspjeli režirati preokret koji bi ih doveo do druge pobjede na turniru. Nekoliko su se puta vraćali iz zaostatka od dva pogotka do izjednačenja, no uvijek im je nedostajao taj završni korak. U samoj završnici utakmice slovenski su igrači bili spretniji i slavili su rezultatom 34:32.

Najbolji strijelci utakmice došli su iz hrvatskih redova. Po osam pogodaka zabili su Ivan Slišković i Igor Karačić. Nažalost po njih, pratio ih je tek Jerko Matulić koji je postigao pet pogodaka, dok su svi ostali bili prilično rezervirani. Među njima je bio i vratar Ivan Pešić koji je obranio osam lopti. Najefikasniji igrači slovenske reprezentacije bili su Simon Razgor sa sedam te Gašper Marguč i Jure Dolenec sa šest postignutih pogodaka. Slovenski vratari ukupno su imali 11 obrana.

Slovenci su tako upisali drugu pobjedu na Mediteranskim igrama. U prvom su kolu poraženi od Egipta, dok su u drugom lagano svladali Grčku. Očekuje ih još okršaj s Tunisom u srijedu, dok su u posljednjem kolu slobodni. Hrvatska je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je svladala Tunis, a do kraja grupne faze natjecanja očekuju ju još okršaji s Egiptom i Grčkom. U drugoj utakmici trećeg kola u kasnijem će terminu snage odmjeriti Grčka i Egipat.

Mediteranske igre, rukometni turnir, tablica skupine B:
1. Slovenija 4 boda (3 utakmice)
2. Egipat 2 (1)
3. Hrvatska 2 (2)
4. Tunis 2 (2)
5. Grčka 0 (2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2013. u 06:01
    Po meni je ovaj potez OK. Trend pomlađivanja je ne izbježan, a MI je takvo natjecanje,( jest da ima tradiciju, ali tko se danas obazire na istu) da se protiv slabijih reprezentacija uigravaju igrači koji obično ne dobivaju priliku a imaju kvalitete za reprezentaciju. Mislim, bolje tu nego na nekom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 20:38
    Igrali su Šprem a i Marić(doduše Marić je bio rezerva na SP) od naših igrača sa zadnjeg SP!Ne znam,šta je sa Stepančićem ,on nije igrao prve dvije utakmice na MI,a tu ja na spisku za MI!Premalo je bilo vremena da se uigraju,ali uvjeren sam da će sve biti ok i da će osvojiti medalju!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 20:18
    unistit ce nam reprezentanciju ako ga budu pustili jos neko vrijeme na izbornickom stolu...
    Obrisan korisnik
  • Skopje25.06.2013. u 19:01
    Hrvatska nije imala niti jednog igraca iz SP-a,a Slovenija cijelu zadnju liniju.....
    Skopje
  • cameosis25.06.2013. u 18:53
    što će izjaviti guzoliža? "izgubili smo od velikog protivnika!"
    cameosis