Nogomet

Turski mediji se raspisali o Biliću: "Neka Bešiktaš igra kao Hrvatska"

Sportnet • srijeda, 26.06.2013.
Turski mediji se raspisali o Biliću: "Neka Bešiktaš igra kao Hrvatska"
Foto: Kristijan Komarica

Glavna tema u turskim medijima pored izbacivanja Fenerbahčea i Bešiktaša iz europskih natjecanja je dolazak bivšeg hrvatskog izbornika na klupu istanbulskog kluba.

Veliku pozornost većine turskih medija ovih dana izaziva vjerojatni dolazak Slavena Bilića na klupu istanbulskog Bešiktaša. Dnevnik Milliyet ističe kako će Slaven Bilić posebnim zrakoplovom doputovati u Istanbul u petak i potpisati trogodišnji ugovor.

Sportski dnevnik Fanatik ne dvoji kako će pred Bilićem biti puno teškog posla, no kao primjer ističu igru Hrvatske, koja je u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012 izbacila upravo Tursku.

"Bilo bi sjajno kada bi Bešiktaš igrao poput hrvatske reprezentacije", piše novinar Fanatika.

Turski mediji se slažu da je Bešiktaš napravio dobar posao dovođenjem Bilića, premda je iza njega vrlo neuspješna i razočaravajuća epizoda iz Moskve. Sportski dnevnik AMK nekadašnjeg hrvatskog izbornika naziva "brzim i žestokim", opisuje ga kao rockera, pravnika, ali i nogometnog stručnjaka, dok dnevnik "Posta" prenosi i mišljenje navijača.

"Vjerujemo kako će hrvatski trener probuditi naš klub", poruka je najvjernije Bešiktaševe navijačke skupine Çarşi.

Dio medija Bilićev dolazak u Tursku ističe i kroz prizmu međusobnih ogleda s Fatihom Terimom, sadašnjim trenerom Galatasaraya, dok su obojica vodili reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 23:52
    Sretno Bilić i ekipa!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 18:14
    Neznam zašto nam je praksa sa izbornicima nacionalne vrste da taj posao dajemo ljudima koji nemaju klupskog trenerskog iskustva ?
    Obrisan korisnik
  • sportoz26.06.2013. u 16:51
    Bit će zanimljivo vidjeti što će pisati za godinu dana...
    sportoz
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 16:26
    Zapravo, vjerojatno su mislili na Hrvatsku koja ih je sa 3-0 razbila usred Istanbula... Samo nisam mogao odoliti, morao sam malo prcnuti, jer to kako mi sada igramo je živi užas :(
    Obrisan korisnik
  • crovitlaci26.06.2013. u 16:00
    Vjerojatno su mislili na onu Hrvatsku kakva je igrala na EP 2012, a ne na ovo na što smo ličili protiv Walesa i Škotske.
    crovitlaci