Nogomet

Bešiktaš potvrdio Slavena Bilića za novog trenera, ugovor vrijedan 4,8 milijuna eura

Sportnet • srijeda, 26.06.2013.
Bešiktaš potvrdio Slavena Bilića za novog trenera, ugovor vrijedan 4,8 milijuna eura
Foto: FaH

Turski prvoligaš Bešiktaš kratkim je priopćenjem na svojim internetskim stranicama potvrdio imenovanje Slavena Bilića za trenera. Bivši hrvatski izbornik prihvatio je trogodišnji ugovor vrijedan 4,8 milijuna eura.

Sada je i službeno potvrđeno da će Slaven Bilić u sljedeće tri sezone voditi turskog prvoligaša Bešiktaš, o čemu je klub na svojim internetskim stranicama zasad objavio tek šturo priopćenje koje je obvezan uputiti istanbulskoj burzi.

"Nogometni klub Bešiktaš i hrvatski trener Slaven Bilić postigli su dogovor, prema kojemu će hrvatskom treneru za sezonu 2013./2014. biti isplaćeno milijun i pol eura, za sezonu 2014./2015. dodatnih 1,6 milijuna eura, a za sezonu 2015./2016. još 1,7 milijuna eura", navodi se u priopćenju.

Hrvatski trener će tako, dočeka li kraj ugovora, za tri godine u Bešiktašu zaraditi ukupno 4,8 milijuna eura. Bilićevom dolasku u Tursku nije zasmetala niti odluka Uefe kojom je Bešiktaš zbog namještanja utakmica izbačen iz europskih natjecanja sljedeće sezone.

Nakon šest godina na kormilu hrvatske reprezentacije, Bilić je prihvatio izazov u Moskvi, gdje je preuzeo momčad Lokomotiva. Ruska epizoda ipak je prekinuta nakon samo jedne sezone koju je Bilićev sastav završio na razočaravajućem devetom mjestu.

Nema sumnje kako će Bešiktaš biti novi izazov za Bilića, koji će željeti dokazati da neuspjeh s Lokomotivom nije prava slika njegovih mogućnosti. S time se slaže i nekadašnji igrač Dinama Stjepan Tomas, koji je u karijeri nastupao za četiri turska kluba i koji je među prvima za turske medije prokomentirao Bilićev dolazak.

"Prošlog ljeta imao je mogućnost doći ovdje prije Lokomotive, ali odabrao je Moskvu. Mislim da bi bilo bolje za njega da je odmah odabrao Bešiktaš", rekao je Tomas za turski portal Ajansspor.

"Nikad nije lako kada vodite klub nakon reprezentacije, to su dvije različite stvari. Mislim da je Bilić u godini dana u Moskvi stekao značajno iskustvo i da će Bešiktaš s njime biti uspješan. Iskustvo iz ruske lige prenijet će ovdje, a premda će mu trebati razdoblje prilagodbe on već dobro poznaje momčad i bit će uspješan", dodao je Tomas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Uskok1626.06.2013. u 20:01
    Ko da je njemu bolja situacija u Kayserisporu, možda ne mora ganjat naslov ali ima još limitiraniju momčad.
    Uskok16
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 19:47
    Sad ce ga Prosinecki presisati s 3 puta jeftinijom momcadi i rijesiti nas svih dilema tko je od njih bolji (citaj: tko je vodio repku) :-D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 18:44
    sretno Slavenu u Turskoj i sretno da se upusti u borbu za vrh
    Obrisan korisnik
  • gelan26.06.2013. u 16:46
    baš me zanima kolika je odšteta ako dobi cipelu?
    gelan
  • Hektor33326.06.2013. u 16:37
    nažalost odlazi u jednu limitiranu mmčad u kojoj se očekuju trofeji i to odmah, mislim da je trebao graditi karijeru kao Prosinečki pomalo je bi mu se mogla desiti repriza lokomotiva.. u svakom slučaju, puno sreće trebat će mu
    Hektor333