Rukomet

Osječki studenti (opet) viceprvaci Europe

Ivana Strahija • nedjelja, 30.06.2013.
Osječki studenti (opet) viceprvaci Europe

U Poljskoj se proteklih dana također odvijalo interesantno rukometno natjecanje, a hrvatski su predstavnici, studenti Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera iz Osijeka, osvojili srebro.

Nakon Cordobe prošle godine, i ove su osječki studenti-rukometaši ostvarili odlični uspjeh. Na rukometnoj Univerziladi osvojili su opet srebro i time pokazali sjajni kontinuitet rada.

U grupnom su natjecanju mladi Hrvati igrali protiv Sportskog, prosvjetnog i turističkog fakulteta Kuban, Rusija, Fakulteta tjelesnog obrazovanja Wroclaw, Poljska i Sveučilišta Minho, Portugal. Osječani su bili drugi u grupi, pobijedivši Ruse i Poljake, te izgubivši od Portugalaca s 23:36.

U četvrtfinalu je Osječane zapao Fakultet Radboud iz Nijmegena u Nizozemskoj, i "pao" s 31:23, dok su u polufinalu Osječani bili bolji od Fakulteta u Wroclawu s 27:20.

Finale je ponovno donijelo Portugalce, koji su i ovog puta bili bolji, s 32:21.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 14:53
    Svaka čast dečki. Šteta je što, za razliku od nekih razvijenijih zemalja, talent i sportske uspjehe ne možemo materijalizirati, pogotovo momci koji prolijevaju znoj za ovakav uspjeh...
    Obrisan korisnik