Zimski sportovi

Kapetan Alan Letang ostaje s Medvjedima još jednu sezonu

Sportnet • ponedjeljak, 01.07.2013.
Kapetan Alan Letang ostaje s Medvjedima još jednu sezonu
Foto: Davor Sajko

U godini kada Hrvatska postaje 28. članica Europske unije i u godini u kojoj je KHL Medveščak Zagreb postao 28. član Kontinentalne hokejske lige (KHL), vjernost najtrofejnijem hrvatskom klubu u hokeju na ledu produžila je Medveščakova legendarna 28-ica Alan Letang...

Kanadskom braniču ovo će biti peta sezona zaredom da će nositi dres Medvjeda te će ponovo, kao i prije četiri sezone u EBEL-u, krenuti zajedno s Medveščakom u novu, nepoznatu pustolovinu. Tijekom protekle četiri sezone Letang je za Medveščak odigrao 216 utakmica, uključujući doigravanje, i upisao 96 bodova (26 golova, 70 asistencija), a od prve sezone povjerena mu je i kapetanska uloga te je s ponosom četiri sezone nosio slovo "C" na prsima.

"O klubovima, ugovorima i promjenama ne razmišljate tijekom sezone. Jednostavno ste posvećeni igri. I zato sam iskren kad kažem kako povratak u Zagreb i Medveščak petu sezonu zaredom nisam sigurno niti promišljao u najluđim, ali i najljepšim snovima. Kada sam dolazio prije četiri sezone, momčad je bila u stvaranju, ljudi su vođeni entuzijazmom i ljubavlju gradili novu povijest Medveščaka, a ja sam baš kao i cijeli tim rastao s klubom i navijačima iz sezone u sezonu. Medveščak je danas klub prepoznat u cijelom svijetu, a ulazak u veliki KHL konkretno i zasluženo priznanje svima onima koji su vjerovali u naš klub! Za mene ovo je novo životno iskustvo i iznimna mi je čast što ću i petu sezonu klizati i igrati za najbolje navijače na svijetu. Vraćam se u Zagreb po nove izazove, a siguran sam da će Medveščak i njegovi navijači ponovo biti najljepša sportska priča koju sam ikada mogao zamisliti i u kojoj sam mogao tijekom svoje profesionalne karijere sudjelovati", rekao je sada već legendarni kapetan KHL Medveščak Zagreb, Alan Letang.

Prije dolaska u Medveščak Letang je igrao za AHL klubove Fredericton Canadiense, Saint John Flamese, Bridgeport Sound Tigerse, tadašnje IHL klubove Michigan K-Wingse i Utah Grizzliese (današnji član ECHL-a), njemačke prvoligaše ESV Kaufbeuren, Augsburger Panther, Hamburg Freezerse i Nürnberg Ice Tigerse, švicarskog prvoligaša Zug i drugoligaša Langnau te austrijski Innsbruck. Godine 1993. izabran je na NHL draftu kao 203. izbor od strane Montreal Canadiensa, a tijekom profesionalne karijere odigrao je i 14 utakmica u najjačoj hokejskoj ligi na svijetu NHL-u noseći dres Dallas Starsa, Calgary Flamesa i New York Islandersa. Od 2010. Alan Letang je sportski glasnogovornik UNICEF-a.

"Iznimno nam je drago što je kapetan Alan Letang odlučio još jednu sezonu provesti s nama. On je igrač koji unosi odličnu radnu etiku i profesionalizam u momčad, ali i cijelu organizaciju. Zajedno s Alanom radujemo se novim izazovima i prilikama koje donosi KHL", rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 20:52
    Vidim, neki su ovdje veći stručnjaci od Foxa, Frencha i Gojanovića. Za Letanga su neki govorili prije tri godine da je trebao otići u penziju pa je od tada odigrao puno dobrih utakmica. Trebamo 30 igrača i Letang može puno pomoći, neće igrati 30 minuta po utakmici kao u EBEL-u, ali može puno pomoći... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 20:46
    dobra vjest za navijaće Medvjeda-sve u svemu ekipa se doro složila
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 18:19
    decko smiri se ... kao sto sam napisao u danasnjem sportu nema emocija ... letang je trebao otici u mirovinu i mozda postati trener mladjih uzrasta ali zov love je presudio a mi se ponasamo kao pijani bogatasi iako imamo najmanji proracun nema veze mi cemo dati 100 000 eurića veteranu koji ne moze... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 18:09
    According to @TheKHLnet the Bears have extended contracts with Gal Koren, Geoff Waugh, Nathan Perkovich and Kenneth MacAulay :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 15:48
    Ma ne jedi govna kad je burek 10 kn.Letang je, o igračima govoreći, najzaslužniji što je Medveščak danas ovo što jest i što ima navijače kakve ima. Ako i dobije 100 soma eura ove godine, ja mu to priuštim. I da, trebalo je ostaviti i Serticha i Kristana, makar svakom po 100 soma dali.
    Obrisan korisnik