Rukomet

Goluža: "Dečki su bili u grču, pod pritiskom zbog pune dvorane"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 15.07.2013.
Goluža: "Dečki su bili u grču, pod pritiskom zbog pune dvorane"
Foto: Kristijan Komarica

Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje se održava u Bosni i Hercegovini, hrvatski reprezentativci otvorili su pobjedom protiv Katara, do koje su došli na mnogo teži način no što bi se to očekivalo.

Iznenađujućih je bilo prvih pola sata susreta Hrvatske i Katara u Ljubuškom, jer su reprezentativci rukometno egzotičnog Katara uspjeli protiv Hrvata voditi +4 (9:13). Tek su u drugom poluvremenu Hrvati posložili redove i na koncu došli do pobjede, koja je bila očekivana s mnogo manje znoja.

"Dečki su bili u grču a i malo pod pritiskom zbog pune dvorane u Ljubuškom. Bodrilo nas je oko tri tisuće navijača i neki su igrači prvi puta igrali u takvom ambijentu", objasnio je Slavko Goluža loše prvo poluvrijeme. "U prvom poluvremenu nismo bili koncentrirani i napravili smo previše pogrešaka, ali su se igrači u drugom dijelu opustili i odigrali kako smo se i dogovorili. Ne mogu u konačnici biti zadovoljan igrom u utakmici u kojoj smo promašili pet sedmeraca, ali najvažnije je da smo pobijedili."

Susret je, osim snage, uzeo i danak ozljede, naglasio je Goluža: "Igralo se dosta grubo, pa je na žalost Miličević ozlijeđen i tek trebamo vidjeti o kakvoj se ozljedi radi. Prvenstvo je tek počelo, a nama su već ozlijeđena petorica igrača."

Neće biti vremena za liječenje ozljeda, jer već u ponedjeljak u 21 sat Hrvatska igra drugo kolo Prvenstva, protiv Nizozemske.

"Idemo protiv Nizozemske pokazati bolju igru nego protiv Katara. Rezultati prvog kola pokazali da svatko svakoga može pobijediti. Bilo je mnogo iznenađenja, Francuska je izgubila od Srbije, a Španjolska je odigrala neriješeno protiv Egipta", kazao je izbornik Slavko Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • SuppaDuppaFly17.07.2013. u 16:54
    http://www.youtube.com/watch?v=rh_rglwG0f0&feature=youtube_gdata_player
    SuppaDuppaFly
  • SuppaDuppaFly17.07.2013. u 14:29
    Goluža je izbornik
    SuppaDuppaFly
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 16:06
    Upravo tako, nasi klinci su uglavnom u punom prvoligaskom pogonu, kakva god liga bila.Ostali uglavnom nemaju tu privilegiju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 16:01
    U A repki je njegovo neznanje djelomično prikriveno izuzetnom kvalitetom pojedinaca koji se do polufinala potroše jer nemaju kvalitetnu rotaciju. Ova mlada repka sa igračima koji igraju 1. ligu mora deklasirat Katar ko' od šale. Mandalinić, Kaleb, Čorić, Oba Ivića, Miličević, Cindrić i Obranović su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG15.07.2013. u 14:14
    ovaj Goluža je naša nacionalna sramota...
    Lovro-ZG