Nogomet

Jurčić: "Stvari su vrlo jasne, želimo pobjedu u Luksemburgu"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 15.07.2013.
Jurčić: "Stvari su vrlo jasne, želimo pobjedu u Luksemburgu"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Dinama otputovali su u Luksemburg, gdje će ih u utorak navečer u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka dočekati tamošnji prvak Fola Esch. Momčad Krunoslava Jurčića svjesna je da se od nje očekuje pobjeda, a kako je opisao Dinamov trener, takva očekivanja imaju i sami. No, to ne znači da će protiv Luksemburžana igrati spuštenog garda...

Dinamova ekspedicija u kojoj je 18 igrača je u ponedjeljak iza podneva iz zagrebačke zračne luke odletjela prema Luksemburgu, gdje će se u utorak s početkom u 19:30 sati Dinamo sresti s Folom Esch. Igrat će se na Stade Municipalu u Differdangeu, a momčad Krunoslava Jurčića će svoj prvi ovosezonski europski izazov dočekati u ulozi favorita.

Kako je Dinamov trener opisao u razgovoru za službenu stranicu kluba prije odlaska na put, u taboru hrvatskih prvaka dobro znaju što se od njih očekuje.

Josip Šimunić: "Prvak Luksemburga je prošle godine izbacio Red Bull Salzburg, tako da nam to mora biti dovoljno upozorenje i ne smijemo ih podcijeniti."

"Moramo biti pametni, igrati ozbiljno, dati maksimum i pokušati ne primiti pogodak jer bismo tako znatno olakšali prolaz dalje."

"Stvari su vrlo jasne i želimo pobjedu u Luksemburgu", rekao je Jurčić za gnkdinamo.hr: "Sigurno nećemo podcijeniti Folu koju smo nekoliko puta gledali i pripremili se za ovaj susret."

"Radi se o momčadi koja ima svoje kvalitete i moramo biti ozbiljni od prve do zadnje minute. No, jako smo dobro krenuli u novu sezonu, osvojili trofej i lijepo krenuli u prvenstvu, tako da nema razloga sumnjati u nastavak dobrih predstava", dodao je Dinamov trener.

O luksemburškim prvacima je više informacija imao Damir Krznar, jedan od Jurčićevih pomoćnika, koji je Folu pratio uživo: "Igrali su protiv belgijskog drugoligaša i dobili 1:0 unatoč tome što su posljednjih 20-ak minuta igrali s igračem manje. Zbog lakšeg ritma utakmice bilo je teško vidjeti koliko su fizički spremni, no radi se o taktički discipliniranoj i dobro posloženoj momčadi kojoj ipak protok lopte nije tako brz, a i dosta griješe u predaji."

"Glavni igrač im je veznjak Ronny koji je i ofenzivno i defenzivno jako dobar. Ukupno gledano, ne smijemo ih podcijeniti i moramo biti ozbiljni. Kažem, vjerujem u nas, bolji smo i apsolutni smo favoriti te želimo već u prvoj utakmici sve riješiti, ali to ne znači da možemo opušteno na put u Luksemburg", kazao je Krznar o jačim i slabijim stranama suparničke momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 21:42
    hoće li biti prijenosa negdje?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 20:22
    uopće se ne bi ni smjelo drukčije razmišljati-samo prolaz dolazi u pitanje
    Obrisan korisnik