Vodeni sportovi

Poznat sastav hrvatske vaterpolske reprezentacije za SP, Tucak odabrao 13 igrača

Sportnet • utorak, 16.07.2013.
Poznat sastav hrvatske vaterpolske reprezentacije za SP, Tucak odabrao 13 igrača

Izbornik Ivica Tucak objavio je popis hrvatskih vaterpolskih reprezentativaca za nadolazeće FINA Svjetsko prvenstvo. Posljednja priprema prije odlaska u Barcelonu sutrašnja je službena prijateljska utakmica s Rumunjskom koja se u 20 sati igra na otvorenom bazenu Mladosti. Ulaz je besplatan.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis igrača za FINA Svjetsko prvenstvo koje se igra od 19. srpnja do 4. kolovoza u Barceloni.

Za Hrvatsku će igrati: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Fran Paškvalin, Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, Sando Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Paulo Obradović, Maro Joković i Anđelo Šetka.

Slika 1 od 1.

Treneri reprezentacije su izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić i Pero Kuterovac. U stručnom stožeru reprezentacije su i pomoćni trener Igor Pezelj, fizioterapeut Damir Luketić i liječnik reprezentacije Alan Ivković.

"Završne pripreme u Zagrebu bile su usmjerene na taktički dio. Zadovoljan sam obavljenim poslom i spremni putujemo na prvenstvo. Mislima smo već na prvoj utakmici koju igramo protiv momčadi SAD-a i koja neće biti nimalo lagana. Svi reprezentativci pokazali su zaista veliki trud i zahvaljujem im na tome", izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Na završnim pripremama u Zagrebu hrvatskoj se reprezentaciji pridružila reprezentacija Rumunjske s kojom naši vaterpolisti sutra od 20 sati igraju službenu prijateljsku utakmicu na otvorenom bazenu Mladosti na Savi u Zagrebu.

"Zadovoljan sam pripremama i u Barcelonu odlazimo s velikim motivom i željom za što boljim plasmanom. Iako u Barcelonu putuje 13 igrača, za naše su uspjehe zaslužni apsolutno svi igrači koji su bili s nama u pripremnim fazama. Sutra je posljednja priprema prije odlaska i pozivam sve da nas dođu bodriti i pozdraviti na bazen Mladosti", izjavio je kapetan reprezentacije Josip Pavić.

Slika 2 od 2.

Na predstavljanju putnika na SP bio je i Peter Radovich, redatelj i producent filmskog serijala Barakude, koji se bavi hrvatskim vaterpolistima. Radovich je u utorak neizmjerno nahvalio reprezentaciju o kojoj priprema film: "Bilo je ovo stvarno zanimljivih 10 mjeseci snimanja, dobili smo nevjerojatan pristup i igračima i treneru, kako u njihovom sportskom životu tako i u privatnom. Snimali smo s vrhunskim snimateljima Focusvidea iz Zagreba i materijal je odličan."

"Jako sam zadovoljan i iskreno jedva čekam finalnu montažu. Sada nam je još samo ostalo za snimiti borbe naših najboljih u Barceloni i imamo izvanrednu priču. Nadamo se da će i gledatelji prepoznati ono što smo mi shvatili tijekom ovih mjeseci – a to je da imamo izvanredne mlade ljude u reprezentaciji Hrvatske i da zaslužuju svu našu pažnju i navijanje – jer su odlični u svakom pogledu", dodao je Radovich.

Proslavljeni producent CBS-a, kojem je ovo prvi projekt u Hrvatskoj, do sada je za svoj rad dobio 27 Emmy nagrada. Serijal će se početi prikazivati u listopadu.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na Svjetsko prvenstvo putuje u petak, 19. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teletabis8917.07.2013. u 00:21
    Kakav god sastav bio i iako smo osvojili sve što se osvojiti dalo, idemo po novu medalju!!!
    teletabis89
  • Captain Tsubasa16.07.2013. u 21:20
    Šteta, iako Burić ima 32 godine, pa uzeti godinu dana pauze... Pitanje je hoće li se i vratiti u tim godinama, no nedostajati će nam sigurno, vjerojatno najbolji obrambeni igrač na svijetu...
    Captain Tsubasa
  • Obrisan korisnik16.07.2013. u 18:01
    Konačno Šetka na spisku! Stvarno je zaslužio ovo nakon tolikih godina Rudićevog sustavnog ignoriranja, izuzetno je talentiran i vjerojatno najbrži plivač u reprezentaciji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.07.2013. u 16:50
    Boškovića i Burića boli ona stvar pa su uzeli godinu dana pauze,a Buljubašić je ozlijeđen!
    Obrisan korisnik
  • Captain Tsubasa16.07.2013. u 16:37
    Nisam pratio nešto vijesti oko vaterpola u zadnje vrijeme, Miho Bošković se oprostio ili je ozlijeđen? Burić? Teško će biti u obrani bez njega... Buljubašić?
    Captain Tsubasa