Nogomet

Fenerbahče objavio da ostaje u Europi, iz Bešiktaša još nema informacija, ostaje li Hajduk nositelj?

Bernard Jurišić • četvrtak, 18.07.2013.
Fenerbahče objavio da ostaje u Europi, iz Bešiktaša još nema informacija, ostaje li Hajduk nositelj?
Foto: EPA

Nakon što je jučer objavljeno kako su odbijene žalbe Fenerbahčea i Bešiktaša na suspenzije iz europskih klupskih natjecanja, danas je iz Fenerbahčea stigla informacija da će se njihov klub ipak pojaviti u ždrijebu 3. pretkola Lige prvaka sutra u Nyonu...

Turskim klubovima za žalbu je ostala još samo jedna instanca - Sportski sud u Lausanni, kojem su jučer protokolirali žalbu na odluku o izbacivanju iz europskih natjecanja u narednoj sezoni.

Danas je predsjednik Fenerbahčea Aziz Yildirim izjavio kako je njihova žalba na Sportskom sudu bila uspješna i kako će Fenerbahče biti u ždrijebu 3. pretkola Lige prvaka koji se održava sutra u Nyonu.

"Želim zahvaliti svima koji su bili uz nas u ovoj dvogodišnjoj borbi. Posebna zahvala našem odvjetničkom timu, Fenerbahče će ove sezone sudjelovati u Ligi prvaka", izjavio je Yildirim, a prenose turski mediji.

Fenerbahče je ovu informaciju objavio i na svojim službenim stranicama, a tijekom popodneva izdao i priopćenje u kojem stoji kako je "Sportski sud poništio Uefinu dvogodišnju zabranu za njihov klub."

Iz Bešiktaša, drugog turskog kluba koji je također izbačen iz Europe zasad nema nikakvih informacija glede njihovog statusa. Ukoliko jednogodišnja zabrana momčadi Slavena Bilića bude poništena Bešiktaš će sudjelovati u ždrijebu 3. pretkola Europske lige, što znači da Hajduk u njemu neće biti nositelj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 19:07
    Lako moguće, ali ne bih ja ulazio u nikakve optužbe ishitreno. Činjenica je da se Hajduk nikada nije obraćao CAS-u, pa ne možemo znati kakav bi bio odnos suda prema Hajduku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 17:26
    sporno je otpočetka kako nekoga možeš suspendirat iz natjecanja na temelju samo optužbi, bez ikakve presude bilo kojeg tipa
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX18.07.2013. u 17:22
    Ovi su ih sad vratili u natjecanje i onda će ih možda za mjesec dana opet izbaciti. Da je se hajduk žalio na neku kaznu sportskom sudu to bi vjerojatno došlo na raspored za par godina ili nikad.
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 17:20
    Ni meni UEFA nije nešto posebno draga, ali ako ćemo biti pošteni, ovo nije krivica UEFA-e. UEFA-ina drugostupanjska žalbena komisija je potvrdila suspenziju, a ovo što se sada događa je posljedica odluke CAS-a, koji nije dio UEFA-e.
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX18.07.2013. u 17:12
    Pa ovo je za nepovjerovat... JEBEM TI UEFU! Sve je to ista bagra zajedno s tim sudom...
    JeremijaX