Nogomet

Sportski sud u Lausanni vratio Turke u ždrijeb, Hajduk izgubio status nositelja

Bernard Jurišić • četvrtak, 18.07.2013.
Sportski sud u Lausanni vratio Turke u ždrijeb, Hajduk izgubio status nositelja
Foto: EPA

Dva sata nakon što su iz Fenerbahčea u javnost pustili informaciju kako će sudjelovati u Ligi prvaka u ovoj sezoni, stigla je i službena potvrda iz Sportskog suda u Lausanni. Povratak Turaka u ždrijeb "platio" je - Hajduk...

Turski klubovi Fenerbahče i Bešiktaš ipak će sudjelovati u ždrijebu 3. pretkola Lige prvaka i Europske lige u petak u Nyonu. Nakon što je predsjednik Fenerbahčea Aziz Yildirim tu informaciju objavio u turskim medijima, poslijepodne je stigla i službena potvrda iz Švicarske.

"Fenerbahče i Bešiktaš sudjelovat će u ždrijebu kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu. U međuvremenu će se nastaviti arbitražni procesi prema kalendaru kojeg su strane dogovorile, a konačna odluka bit će objavljena prije 28. kolovoza (Fenerbahče) i 30. kolovoza (Bešiktaš)", stoji u priopćenju koje je objavljeno na službenim stranicama Sportskog suda u Lausanni.

To znači da turski klubovi još nisu dobili "zeleno svjetlo" za nastup u europskim kupovima u sezoni 2013/14, ali znači da će sudjelovati u kvalifikacijskim utakmicama i ždrijebu.

A također znači i da je hrvatski predstavnik Hajduk izgubio nositeljski status u ždrijebu 3. pretkola Europske lige koji će se obaviti u petak u 13 sati u Nyonu. Umjesto Hajduka nositeljski status imat će momčad Slavena Bilića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jose rene higuita19.07.2013. u 06:07
    turski kapital na djelu... platini cigane!
    jose rene higuita
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 05:51
    Ma i bolje da nisu nositelji i da sto brze ispadnu iz Europe da nas vise nesramote kao protiv ovih Makedonaca. Neka samo Dinamo Rijeka i Lokosi produ. Zao mi je sto je Split ispao iz Europe trebali bi bit umjesto Jajduka da imamo 4 kluba koji igraju Champions League i Europa League.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 23:04
    Protiv nekog od nositelja. Ždrijeb je sutra (petak) u 13 sati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 21:35
    nisam nista razumio ali to neznaci nista dobro... protiv koga onda mora hajduk igrat ako prodje ali sve jedno j**** ** ***** kad nemaju pojma turci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 20:13
    pas mater
    Obrisan korisnik