Nogomet

Dinamo i Lokomotiva kolo vode, pola lige čeka prvu pobjedu

Vedran Babić • utorak, 23.07.2013.
Dinamo i Lokomotiva kolo vode, pola lige čeka prvu pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

Poslije drugog kola MAXtv Prve lige stopostotni učinak zadržali su samo Dinamo i Lokomotiva. Osijek i Zadar jedini su klubovi bez boda, a čak polovica lige još čeka na svoju prvu pobjedu...

Četiri hrvatska predstavnika u Europi ostala su neporažena u drugom kolu. Dinamo i Lokomotiva su ostvarili pobjede, dok su Hajduk i Rijeka međusobno remizirali.

Kolo je otvoreno prošlog petka na Maksimiru gdje je Dinamo s 3:0 nadigrao Zadar. Gosti su odolijevali gotovo sat vremena, a onda ih je načeo Kramarić. Jedan gol razlike na semaforu je svijetlio sve do 88. minute, a onda je u završnici Dinamo zabio još dva gola za visoku pobjedu. Kramarić je postigao svoj drugi pogodak, a u strijelce se upisao i Čop.

Lokomotiva je opet slavila u gostima. Nakon Hrvatskog dragovoljca, porazila je i Osijek, 2:1. Domaćini su poveli preko mladog Lulića u prvom dijelu, a gosti izjednačili početkom nastavka kada je precizan bio Musa. U 86. minuti Lokosi su stigli do punog plijena nakon što je Pjaca srušen u domaćem kaznenom prostoru. Trebotić je s bijele točke donio trijumf gostima. Iako su uoči nove sezone izgubili nekoliko standardnih prvotimaca, igrači Tomislava Ivkovića odlično su započeli prvenstvo i s puno optimizma čekaju uzvrat 2. pretkola Europske lige protiv Dinama iz Minska.

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke, ujedno i derbi kola, okončan je podjelom bodova, 1:1. Prema svemu viđenom, to se doima kao realan rezultat. Hajduk je poveo pogotkom Maglice u prvom dijelu, a Rijeka je do boda došla 11 minuta prije kraja pogotkom aduta s klupe, Kvržića. Hajdukovci najviše mogu žaliti za propuštenim zicerom Sušića nedugo nakon vodećeg pogotka. U toj je situaciji sjajno reagirao gostujući vratar Vargić.

Bez pobjednika su završene i preostale dvije utakmice. U Puli su Istra 1961 i Split odigrali 1:1. Domaćini su u prednosti bili od 37. minute (Radonjić) i činilo se da će protiv ne pretjerano opasnog Splita sačuvati tri boda. No tri minute prije kraja Vojnović je iskoristio prostor u obrani Istre i poentirao za 1:1. U završnici utakmice Rebić je olako zaradio dva žuta kartona u razmaku od nekoliko sekundi te neće biti na raspolaganju svojoj momčadi u nadolazećem gradskom derbiju protiv Hajduka. Istra je pak propustila priliku pobjedom se predstaviti svojoj publici u novoj sezoni.

I konačno, u uzbudljivoj utakmici u Koprivnici Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac također su remizirali (2:2). Na poluvremenu su vodili gosti (Jazvić), domaćini u nastavku preokrenuli (Purić 54., Delić 77.), da bi u sudačkoj nadoknadi Sivonjić donio bod gostujućem sastavu. Trener Dragovoljca Krešimir Ganjto smatra kako su njegovoj momčadi poništena dva regularna zgoditka.

Pogodak kola

17-godišnji Karlo Lulić iz Osijeka primio je loptu uz lijevu aut-liniju, izigrao jednog suparničkog igrača, dotrčao u dobru situaciju za šut te pogodio s 18 metara za vodstvo svoje momčadi. Nije loše za prvijenac.

Igrač kola

Nakon odlične prošle sezone u dresu Lokomotive, Andrej Kramarić zaslužio je povratak u Dinamo. Protiv Zadra je postigao svoje prve pogotke u modrom dresu ove sezone, točnije dva, i upravo je on bio taj koji je slomio otpor Zadrana. Bila je to prva utakmica ove sezone koju je 22-godišnji napadač odigrao od početka do kraja.

Tragičar kola

S dva žuta kartona u svega nekoliko sekundi Ante Rebić zaslužio je epitet tragičara kola. Srećom po njega i po Split, isključen je pred kraj utakmice kada Istra 1961 više nije imala vremena iskoristiti višak igrača. Rebić je u igru ušao u 51. minuti pri rezultatu 1:0 za domaće. Splitov dragulj tako će propustiti gradski derbi s Hajdukom ove nedjelje, što će Crvenima biti značajan hendikep.

Izjava kola

Rijekin trener Matjaž Kek odgovorio je na određene izjave iz Hajdukovih krugova koji su govorili kako je Rijeka Dinamova filijala.

"Puno je otrovnih strelica upućeno prema nama od strane Hajduka. Treba poštovati sebe i protivnika te prvo pomesti pred svojim pragom. Rijeka je ponosna. Rijeka je klub iza kojeg stoji puno rada. I mi krvavo treniramo kao i svi ostali. Budite uvjereni da ćemo dokazati da Rijeka nije ničija filijala. Neki su tu mogućnost imali pa su je zakockali."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!