Nogomet

Tudor: "Teško je ocijeniti kvalitetu Dile kad ne znamo koliko su jaki njezini protivnici"

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 31.07.2013.
Tudor: "Teško je ocijeniti kvalitetu Dile kad ne znamo koliko su jaki njezini protivnici"
Foto: Duje Bonačić

Prvu europsku prepreku Hajduk je preskočio, a druga ga čeka u četvrtak. Gruzijska Dila Gori već je četiri dana u okolici Splita na "aklimatizaciji", a trener Igor Tudor i dalje zrači oprezom, ali i optimizmom...

Mladi Hajdukov brod zasad dobro brodi, sedam bodova u tri prvenstvena kola i plasman u 3. pretkolo Europske lige zadovoljile su navijačke apetite. Izvedba u nedjeljnom gradskom derbiju protiv Splita bila je na visokoj razini, dobra atmosfera opet je zavladala u Poljudu i oko njega, ali bez euforije:

"Euforije nema i ne smije je biti, mi smo tek na početku, odigrali smo tri kola prvenstva od 36, nismo još napravili ništa. Uvijek im kažem da je prekrasno biti nogometaš kad odigraš dobru utakmicu, ali ako odigraš dvije loše briše ti se sve dobro što si prethodno napravio. Svaka nova utakmica je novo dokazivanje. Pobjede nose nove pobjede i to je lijepo, stvara se pozitivna klima i svijest o svojim kvalitetama, koja ne smije prijeći u neku nerealnu euforiju."

Maglica: "Ne primiti gol u Splitu"

Anton Maglica: "Čeka nas teška utakmica, ali igramo dobro i pokušat ćemo ponoviti te prezentacije i protiv Gruzijaca. Znamo da su odlična ekipa, izbacli su Dance i dat ćemo sve od sebe. Najvažnije je ne primiti gol i uz podršku navijača misim da možemo ponoviti uspjeh protiv Turnova i proći dalje."

Nakon makedonskog Turnova Hajdukovce u četvrtak čeka nova europska nepoznanica - gruzijska Dila iz Gorija.

"Gledali smo Dilu, ali jako mi je teško usporediti našu i njihovu kvalitetu kad smo ih gledali protiv momčadi koje ne poznajemo. Čim su dobili Dance 3:0 sigurno su dobri. Igraju moderan nogomet s tri napadača, ozbiljna su i taktički dobra ekipa."

Trener Gruzijaca smatra da je njihova prednost u činjenici da uzvrat igraju pred svojim navijačima. Tudor smatra da tu nema velike razlike:

"Oni jesu goropadniji kod kuće što je normalno, iako ne vidim neku važnost tko igra prvu doma, tko drugu. Njima je dobro došlo što su prvu igrali kući protiv Aalborga jer su stvorili prednost i onda udarili bunker u uzvratu. Ako napraviš dobar rezultat svejedno ti je gdje igraš prvu utakmicu. Sve ima prednosti i mane."

Kakvu Dilu taktički očekujete u prvoj utakmici?

"Najvjerojatnije će Gruzijci igrati bunker, ali to ne mogu znati sa sigurnošću dok ne krene utakmica. Imaju kvalitetnih igrača, driblera, gruzijski igrači su dobri tehničari. Međutim, prva utakmica protiv Aalborga koju su dobili 3:0 je lako mogla krenuti i u drugom smjeru, imali su i sreće u toj utakmici Gruzijci."

Ritam je žestok, momčad mlada i prilično neiskusna. Osjećaju li se tragovi umora nakon šest utakmica u dvadesetak dana?

"Umor se mora negdje osjetiti htjeli ili ne htjeli, ali zasad se nije osjetio. Nadtrčali smo sve protivnike, što nam ide na čast. Nije lako, kadar nije toliko širok, neke se igrače može zamijeniti, neke ne i to je tako u svim momčadima. Veseli me da svi koji uđu u ekipu dobro reagiraju, a kad je tako onda se svakom novom lako uklopiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 14:45
    pa mister 100% su ga nazvali...dok nije došao na Kantridu pa mu Rijeka pokvarila prosjek.....
    Obrisan korisnik
  • ivos31.07.2013. u 16:45
    @Armada Sinj - nadam se da je to što si rekao o Anti Miši ironija
    ivos
  • Obrisan korisnik31.07.2013. u 15:04
    Dobija ih hajduk s 2 gola razlike, nece znati sta ih je snaslo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2013. u 13:19
    Odličan je Tudor trener....i Mišo Krstičević je bio i Ante Miše....ali problem Hajduka nisu treneri...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2013. u 12:27
    Moram priznati da me već dugo neki trener novajlija nije toliko impresionirao svojim odmjerenim i pametnim izjavama, kao što to Tudor radi u zadnje vrijeme. Svaka mu je na mjestu, te nema nadmenosti i euforije, ali niti straha.
    Obrisan korisnik