Nogomet

Brbić: "Nemojte paliti baklje, inače nećemo još dugo igrati u Europi"

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 31.07.2013.
Brbić: "Nemojte paliti baklje, inače nećemo još dugo igrati u Europi"
Foto: Bruno Karadža

Nakon Dinama i Hajduk je od Uefe dobio detaljan izlist "navijačkih grijeha" iz 2. pretkola Europske lige. Utakmica u Skoplju Hajduku je donijela nove probleme, a predsjednik Marin Brbić apelirao je na navijače da se suzdrže od pirotehnike...

Predsjednik Hajduka Marin Brbić neočekivano se spustio na konferenciju za medije uoči prve utakmice 3. pretkola Europske lige koju Hajduk u četvrtak (21h) igra protiv gruzijske Dile.

"Dobili smo pismo namjere od Uefe gdje je nabrojano sve što se dogodilo u Skoplju. Pobrojali su i izlistali sve neprikladne transparente, baklje, sigurnosne incidente koje su naši navijači prouzročili. Na jednom transparentu je prozvan Uefin povjerenik za sigurnost, a taj čovjek je bio jako kooperativan i nije zaslužio takve uvrede. Čovjek se pita gdje ovo sve vodi."

Slika 1 od 1.
Foto: Duje Bonačić

22. kolovoza će zasjedati Uefino disciplinsko povjerenstvo i odlučiti o eventualnoj kazni. Brbić je još jednom apelirao na navijače da protiv Dile naprave feštu, ali da se suzdrže i od pirotehnike i od incidenata koji samo štete Hajduku:

"Naši navijači stvaraju sjajnu atmosferu, ali morat će je naučiti činiti bez baklji i incidenata jer inače nećemo još dugo igrati u Europi. Računa se i plaća svaka baklja, bilo samo zapaljena, bilo ubačena u teren. Hajduk je već 20 utakmica zaredom kažnjen, zadnju utakmicu igrali smo pred praznim tribinama. Pitanje je kakva će biti sljedeća kazna, molimo sve da u četvrtak pokažemo da možemo odraditi utakmicu na vrhunskoj razini, bez baklji i incidenata", apelirao je prvi čovjek Hajduka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 13:03
    Da ok neka ga prebiju desetorica pa će priča u novinama bit "Navijači se opet potukli" a rijetko koji novinar, i kad bi znao istinu o baklji, bi je i napisao. Najbolje bi bilo vatrogasne šmrkove uperiti prema tom dijelu gledališta gdje je baklja ali onda će priča biti "Nasilje nad navijačima". Ta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom31.07.2013. u 23:52
    Ko god zapali baklju, neka ga odma najbliža desetorica pribiju pa će i drugi put zapalit
    The Phantom
  • Obrisan korisnik31.07.2013. u 23:07
    goli otok
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani31.07.2013. u 17:27
    Bilo bi smiješno da nije ustvari tragično što netko tako misli. Ali ima nas raznih, ne možemo biti svi lijepi i pametni, modri je samo lijep i baš ga briga.
    Bogomdani
  • Bogomdani31.07.2013. u 17:24
    Veliki dušebrižniče a što ako bude bakljada a dim ne ode na travnjak nego van stadiona? Hoće li onda biti kazne? Uhvati se ti svoga Zdravka, a Hajduk ostavi na miru... Znam samo da je prošlo/pretprošlo prvenstvo Bebek (veliki um kao i ti, a oni svi misle slično) prekinuo utakmicu na Maksimiru kad... [više na forumu]
    Bogomdani