Nogomet

Ganjto pred gostovanje na Poljudu: "Ako odustanemo od svoje igre - mi smo mrtvi'"

Iz NŠC-a "Stjepan Spajić":Damir Žbulj • petak, 02.08.2013.
Ganjto pred gostovanje na Poljudu: "Ako odustanemo od svoje igre - mi smo mrtvi'"
Foto: Ivana Strahija

Pred nogometašima Hrvatskog dragovoljca teško je gostovanje kod Hajduka na Poljudu. U prva tri kola MAXtv Prve lige osvojili su samo jedan bod, iako su možda i zaslužili više, a sada je pred njima dvoboj gdje je domaćin apsolutni favorit i gdje bi svaki rezultat osim pobjede Hajduka možda bio i iznenađenje. No, dok su Hajdukovci nakon europskog poraza mislima još možda na Gruzijcima, Dragovoljci vrebaju svoju priliku...

Trener Hrvatskog dragovoljca prof. Krešimir Ganjto najavio je kako se njegov sastav na Poljud ne misli doći braniti: "Mi ćemo se postaviti baš kao i u prva tri susreta. Razvijali smo svoj koncept i kroz treninge i kroz utakmice i ponavljam, ne smijemo odustati od svoje igre, bez obzira što gostujemo u Splitu, jer teren je za sve isti."

Poziv navijačima

Na nedjeljni dvoboj je navijače pozvao i predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković. Poručio je kako Dragovoljci kao i svaki puta do sada u Split dolaze u prijateljskom ozračju, ali uz nadu kako mogu doći do bod(ov)a te kako očekuje fer i korektno navijanje u duhu dobrih odnosa ova dva kluba. Pozvao je Perković i sve hrvatske branitelje da dođu na Poljud i uživaju u dobroj nogometnoj predstavi koja se očekuje.

Nada se strateg zagrebačke ekipe kako će obje ekipe prikazati dobar nogomet: Izuzetna nam je čast što ćemo igrati protiv Hajduka, ali i što ćemo imati prilike pokazati ono što znamo i možemo. Očekujem dobru utakmicu. U prva tri kola nije nas pratio rezultat, jer se prvenstveno igra radi bodova, ali možemo biti zadovoljni onim što smo pokazali. U Split idemo po tri boda, ne bismo bili nezadovoljni niti s osvojenim bodom, a napravit ćemo sve kako bismo ovo gostovanje prošli uspješno."

Dragovoljci su u sva tri dosadašnja nastupa pokazali kako se ne misle protiv svojih suparnika samo braniti. U Koprivnici su vodili, poništena su im i dva pogotka, no, do jedinog boda su stigli u sučevoj nadoknadi. Protiv Istre 1961 su imali pet, šest izglednih prilika, ali su na kraju teren u Sigetu napustili pognutih glava: "Ako odustanemo od svoje igre - mi smo 'mrtvi'. Imamo respekt prema suparniku, ali izdat ćemo sebe i svoju filozofiju ako ne probamo igrati i nadigravati se protiv Hajduka."

Nije strateg dragovoljaca najavio neke drastične promjene u ekipi: "U igru će Zlatar, jer ne možemo računati na Brtana zbog crvenog kartona u prošlom kolu. No, neće biti bitnog mijenjanja sastava. Nisam pobornik takvih velikih promjena. U našem kadru ima 20-ak igrača, svi će s vremenom dobiti svoju priliku. Ozračje je odlično i očekujem kako će bilo tko istrči pružiti svoj maksimum."

Ganjto ne želi o sucima

Nakon pogrešaka na štetu Hrvatskog dragovoljca kažnjeni su glavni sudac Ivo Krečak iz Šibenika te njegov pomoćnik Damir Kraljević iz Zadra utakmice protiv Slaven Belupa u Koprivnici: "Ne namjeravam pričati o sucima, jer onda će i igrači biti usmjereni na suđenje, a manje na igru. Mislim kako je sve bilo na visokoj razini. Svatko ima pravo na grešku, jer griješe igrači, pogriješimo i mi treneri, makar to ne želimo priznati, tako je i sa sucima."

Hajduk je u četvrtak poražen u europskoj utakmici protiv gruzijskog suparnika, što bi se moglo odraziti na Splićane i u nedjeljnom dvoboju: "Gruzijci još moraju učiti, ne znam zašto uvijek o sebi moramo razmišljati kao da smo na nižoj razini od njih. Hajduk je dominirao, možda su malo forsirali, previše željeli, ali mislim kako Gruzijci ne mogu igrati tako zatvoreno kod kuće te kako će Splićani na gostovanju lakše do pozitivnog rezultata." Ipak, loš poljudski travnjak mogao bi utjecati na kvalitetu izvedbe: "Usporit će igru sigurno, neće se moći vjerojatno igrati 'iz prve', ali nećemo se vaditi na loš travnjak. Nema alibija, prava momčad se prilagodi uvjetima na terenu."

I trener Ganjto je pozvao navijače obje ekipe na stadion: "Iskreno očekujem dobru utakmicu. Ne nosimo ime Dragovoljaca bez veze. Imamo upornost, hrabrost, za nas je rezultat uvijek 0:0, bez obzira gubimo li ili dobivamo. Neće biti sramota ako izgubimo, jedina sramota je izgubiti bez ispaljenog metka. Nogomet se prvenstveno igra zbog publike pozivam sve navijače i ljubitelje nogometa neka dođu na Poljud jer će vidjeti dobar nogomet."

Utakmica četvrtog kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Hrvatskog dragovoljca na rasporedu je u nedjelju od 21 sat.

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2013. u 13:10
    Ganjto je jedini trener u HNL-u koji nije bio nogometaš, ali to ne umanjuje njegovo znanje i razumjevanje nogometa. Kad bi izbjegao ispadanje pa makar kroz 9. mjesto bio bi to odličan uspjeh za tako mladu ekipu i neafirmiranog stručnjaka!Do sada su pokazali da su u stanju svima pomrsiti račune!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2013. u 11:19
    hrv.dragovoljac ce nekom od velike petorke (rijeka,hajduk,split,dinamo,lokomotiva) uzet bodove stoposto..zasto to ne bi nekim slucajem bio hajduk sutra?..hajduk je umoran od cetvrtka,glavama su u sljedecem cetvrtku..sve je moguce! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 23:52
    Da, inace ako igraju svoju igru pregazit ce ih ko plitak potok :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 23:18
    bit će teška utakmica Hajduku..jer ih već za par dana čeka težak uvrat protiv Dile
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG02.08.2013. u 22:04
    ak to znači da neće igrat nikakav bunker, onda definitivno pozdravljam ovu izjavu
    Lovro-ZG