Nogomet

Dragovoljac Krešo Ljubičić: "Zašto nam se trud i rad ne bi isplatio baš u Splitu?"

Damir Žbulj • subota, 03.08.2013.
Dragovoljac Krešo Ljubičić: "Zašto nam se trud i rad ne bi isplatio baš u Splitu?"
Foto: Bruno Karadža

Hajduk će na Poljudu ponovno nakon gotovo tri godine biti domaćin Hrvatskom dragovoljcu, povratniku u prvoligaško društvo. Uloga favorita poznata je i prije početka dvoboja, no, Crni iz Sigeta u Split ne dolaze s bijelom zastavom. Potvrdio je to i njihov kapetan Ivan Čović, ali i Krešo Ljubičić, još uvijek član Bilih, koji je u novozagrebački Siget pred početak ove sezone stigao na posudbu...

U redovima Hrvatskog dragovoljca nalazi se i jedan Hajdukovac. Krešo Ljubičić proveo je četiri godine na Poljudu, ali zbog problema s ozljedama nije do kraja ispunio svoj nogometni potencijal. Sada ovaj 24-godišnji veznjak povratak u formu traži na posudbi kod Dragovoljaca te je najavio kako u Split njegova nova ekipa ne dolazi turistički.

Tudor ga nije mogao čekati

"Na početku sezone odradio sam jedan jako pozitivan razgovor s trenerom Tudorom, koji mi je preporučio posudbu, negdje gdje ću igrati, jer me u ovom trenutku ne može čekati. Zahvaljujem se i njemu, ali i novom treneru na povjerenju. Čujem se često s ljudima iz kluba i ovu utakmicu vidim kao svoju veliku šansu za dokazivanje. Nisam još uvijek na 100 posto, ali sigurno imam snage za malo više od jednog poluvremena."

"Proveo sam četiri godine u Hajduku, no, nisam imao baš sreće s ozljedama te sam sada ovdje na posudbi. Mislim kako je Hajduk na Poljudu favorit protiv bilo koje ekipa pa je tako i protiv nas apsolutni favorit. Oni će igrati isto, kako igraju protiv Dinama, tako će i protiv Hrvatskog dragovoljca," najavio je Ljubičić, koji je rođen u Njemačkoj, a svoje prve nogometne korake napravio je u Eintrachtu iz Frankfurta.

Hrvatski dragovoljac neće odstupiti od načina na koji je igrao i u prva tri kola te se na Poljudu ne misle samo braniti: "Mi ćemo igrati kao i do sada. Šteta je što imamo samo jedan bod, no, jednom će nam se naš trud i rad isplatiti i ako treba, zašto to ne bi baš bilo sada u Splitu."

Hajduk je nakon dobrog starta u prvenstvo sigurno malo uzdrman porazom od gruzijske Dile Gori u četvrtak, a mislima bi također igrači Igora Tudora mogli biti na uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige. No, Ljubičić vjeruje kako podrška s tribina neće izostati: "Mislim kako Hajduk u četvrtak protiv Gruzijaca nije igrao baš tako dobro kao protiv Splita ili Zadra. Protivnik im se dosta zatvorio, nisu stvarali šanse. Žao mi je što nisu dobili tu utakmicu. No, i ovako očekujem barem 15-ak tisuća gledatelja na tribinama."

"To su one najbolje utakmice"

Kapetan Ivan Čović jedva čeka početak dvoboja na Poljudu te je poručio kako Dragovoljci ne dolaze s bijelom zastavom: "To su one najbolje utakmice, jer igramo protiv jednog od naša dva najbolja kluba. Istovremeno, to je i najlakša utakmica za nas. Idemo se nadigravati."

"Hajduk je odigrao tešku europsku utakmicu, sigurno je kako su umorni i kako je poraz ostavio traga. Mi svaku utakmicu idemo na tri boda, a tako će biti i na Poljudu. Ne dolazimo s bijelom zastavom. Sigurno je kako ćemo mi imati svoje prilike, baš kao i na prethodnim utakmicama. Možda nam se protiv Hajduka otvori," poručio je.

Posljednji okršaj s Poljuda

Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:1, 30.10.2010., (Buljat, Tomasov / Novak)

Hajduk: Subašić - J. Buljat, Jozinović, Maloča, Režić - Andrijašević, Bulku, Ibričić, K. Ljubičić - Čop, Vukušić. Trener: Joško Španjić
Hrvatski dragovoljac: Čović - Grgić, M. Leko, Marković, Begović, Čordaš, Jurin, Jusufi, L. Novak, Plazonić - Zlatar. Trener: Ivan Pudar

Prije tri godine, kada je Dragovoljac posljednji put bio član prvoligaškog društva, nije se Hajduk baš proslavio protiv Crnih. U Sigetu su poraženi 2:0, dok su na Poljudu Bili jedva stigli do pobjede. Jurica Buljat doveo je domaćina u prednost, ali je Leopold Novak poravnao rezultat. Pobjedu je tada Hajduku donio Marin Tomasov, osam minuta prije kraja, na asistenciju Vukušića.

Vratar Čović bio je među vratnicama i kada je posljednji put njegov sastav gostovao u Splitu, dok je na suprotnoj strani terena bio njegov današnji suigrač Ljubičić: "Slično je bilo i prije tri godine. Tada smo se 'igrali nogometa', bilo je to lijepo za oko, ali nije bilo bodova."

"Ove sezone nismo baš imali sreće, jer naprimjer samo protiv Istre smo imali pet, šest izglednih prilika. Mislim kako je ove sezone ekipa ipak dosta zrelija, u neku ruku iskusnija. Imamo se s pravom nadati ostanku u ligi," uvjeren je kapetan.

Dvoboj Hajduka i Hrvatskog dragovoljca na rasporedu je u nedjelju s početkom u 21 sat.

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33303.08.2013. u 10:05
    Volio bi da Hrvatski Dragovoljac ostane u ligi, ali nadam se da će u nedilju ostat "kratkih rukava"
    Hektor333