Tenis

Stosur uvjerljivom pobjedom nad Azarenkom do prve titule od US Opena 2011. godine

Vedran Babić • ponedjeljak, 05.08.2013.
Stosur uvjerljivom pobjedom nad Azarenkom do prve titule od US Opena 2011. godine
Foto: EPA

Australka Samantha Stosur pobjednica je WTA turnira u Carlsbadu u Kaliforniji. U finalu je nadigrala prvu nositeljicu Viktoriju Azarenku prepustivši joj samo pet gemova...

U devetom pokušaju Samantha Stosur napokon je uspjela pobijediti Viktoriju Azarenku. Vjerojatno nije postojalo bolje vrijeme za to od finala nekog turnira. U borbi za trofej u Carlsbadu Stosur je nadigrala Bjeloruskinju 6:2, 6:3. Stosur uopće nije planirala nastup na ovom turniru te je morala zatražiti pozivnicu organizatora.

"Planirala sam igrati samo Stanford pa zatim tjedan dana trenirati u svojoj bazi na Floridi. No s obzirom na to da se na turniru u Stanfordu nisam zadržala koliko sam mislila, željela sam doći ovdje i odigrati još nekoliko mečeva. Imala sam sreću što sam dobila pozivnicu", izjavila je Stosur.

Australka je protiv Azarenke pokazala djelić igre koja ju je odvela do naslova na US Openu prije dvije godine. Realizirala je četiri od pet break lopti i spasila 11 od 12 koje je imala Azarenka.

29-godišnjoj Stosur ovo je tek četvrti naslov u karijeri u 16. finalu i, vjerovali ili ne, prvi poslije spomenutog US Opena. Azarenka ostaje na 16 titula iz 29 finala.

"Nisam iskoristila svoje šanse, no ona je jako dobro servirala. Držala sam se jedne taktike, a to baš i nije bilo pametno danas", izjavila je Azarenka, kojoj je ovo bio prvi turnir poslije Wimbledona. Plasmanom u finale vratit će se s treće na drugu poziciju svjetske ljestvice.

WTA Carlsbad, finale:
Stosur (Australija, 5, WC) - Azarenka (Bjelorusija, 1) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 10:26
    cestitke zdrijebici
    Obrisan korisnik