Nogomet

Ganjto: "Za rezultat odgovara trener, a ne Jazvić ili bilo tko od igrača. Snosit će posljedice!"

Damir Žbulj • utorak, 06.08.2013.
Ganjto: "Za rezultat odgovara trener, a ne Jazvić ili bilo tko od igrača. Snosit će posljedice!"
Foto: FaH

U Hrvatskom dragovoljcu nakon poraza od Hajduka i dalje je glavna tema Filip Jazvić, koji je promašio kazneni udarac na Poljudu iako ga nije niti trebao pucati. Iz kluba su poručili kako on neće konkurirati za dvoboj s Dinamom u subotu u Kranjčevićevoj ulici, ali i kako neće od cijele priče raditi 'slučaj'. Na Jazvića i dalje računaju u Sigetu...

U nedjelju je Hrvatski dragovoljac poražen na Poljudu, no, prilikom minimalnog zaostatka od 1:0 imao je dosuđen kazneni udarac i priliku za izjednačenje pred odlazak na poluvrijeme. Iako je trener odlučio da izvođač bude Sivonjić, loptu je u svoje ruke uzeo Filip Jazvić i promašio, točnije, Kalinić mu je obranio slab udarac. Jazvić je zbog nediscipline uskoro bio i zamijenjen, a trener Krešimir Ganjto poručio je nakon utakmice kako bi ga izvadio s travnjaka i da je realizirao kazneni udarac.

Nije trebalo čekati dugo na reakciju iz kluba, a predsjednik Ivica Perković je istaknuo: "Nosili smo se s odličnim Hajdukom dosta dobro, domaćin je na toj utakmici bio u prednosti, pogotovo što je igrao pred svojom divnom publikom, ali i zbog samog travnjaka, jer oni su ipak naučeni igrati na njemu. Nama je bilo puno teže se snaći na takvom terenu. Ali, dogodile su se i stvari koje ne služe ovom klubu i nekim igračima na čast."

"Jazvić je dijete kluba, dolazi iz Knina, emotivno razumijemo njegovu želju da napravi nešto na Poljudu večer prije proslave Dana domovinske zahvalnosti i proslave u Kninu. No, učinio je nešto što u profesionalnom sportu nije dozvoljeno. Uskratio je dečkima mogućnost dobrog rezultata protiv Hajduka. Jasno je i da su suigrači ljuti na njega. On mora shvatiti pogrešku, ispričati se, a bit će kažnjen u skladu s pravilnikom kluba. Shvaćamo kako je mlad, željan igranja, postizanja golova. Želio se možda iskupiti za promašaje iz prošlih kola, ali to je nedisciplina," zaključio je predsjednik kluba na tu temu.

"Nećemo 'rezati glave', nema revanšizma"

Trener Hrvatskog dragovoljca prof. Krešimir Ganjto smirio je tenzije na relaciji s odmetnutim igračem: "Mi nismo klub gdje ćemo nekome rezati glavu, nema revanšizma. Ovisi o njemu hoće li se ponovno nametnuti. Svi imamo pravo na pogrešku, jer nije bila lagana utakmica i nije lagano igračima. Na trenutak se 'otkačio', napravio je tu odluku po svome. Snosit će posljedice, nije neradnik i mislim kako ne trebamo od muhe raditi slona."

Iz kluba je najavljeno kako protiv Dinama Jazvić neće konkurirati za sastav: "Snosit će konzekvence, ali ne samo radi sebe nego i radi kohezije unutar ekipe. Nitko ne može raditi na svoju ruku. Na kraju, za rezultat odgovara trener, a ne Jazvić ili bilo tko od igrača. Mogu ja imati igru kao Barcelona, ali ako neću imati rezultat, normalno je da ću ponuditi ostavku. Zna se tko za što snosi posljedice."

U subotu već protiv Dinama, Zlatar i Sivonjić spremni

Dragovoljce već u subotu očekuje novo iskušenje, a kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici dočekuju Dinamo. Prvih pola sata preplašeni, imali smo sreće što nas Hajduk nije i ozbiljnije kaznio. Imali smo priliku preko penala za izjednačenje prije poluvremena, no, u drugom poluvremenu smo krenuli hrabrije i možda da smo imali malo više sreće mogli smo uzeti bod. Žalimo, ali okrećemo se prema novoj utakmici i Dinamu. Igrat ćemo isto, nemamo se čega bojati, ne mislimo se braniti jer tako niti ne znamo igrati. Stvaramo šanse, ali imamo problema s realizacijom. Možda će nam se negdje otvoriti. Moramo biti koncentriraniji u završnici," poručio je strijelac jedinog pogotka za Crne na Poljudu, Danijel Zlatar.

Dio svoje karijere u Dinamu je proveo i sadašnji napadač Hrvatskog dragovoljca Ilija Sivonjić: "Imamo igru, ali neće nas gol. Protiv Dinama nas očekuje najlakša utakmica, nadigravat ćemo se. Nadam se pozitivnom rezultatu. U Splitu smo tek nakon primljenog pogotka počeli igrati."

Iz kluba su prigodno i čestitali sretan Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, a Hrvatski dragovoljac odigrat će danas u Petrinji u povodu oslobođenja grada prijateljsku utakmicu s domaćom ekipom Mladosti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 10:14
    Taj bi meni nakon ovog, ma sve da je i zabio penal, nosio dresove, markere, lopte, vodu, ćunjeve itd. od svlačionice do igrališta cijelu sezonu! Trener mora napraviti primjer od njega inače ode autoritet kroz prozor.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2013. u 22:11
    Svaka cast i predsjedniku i treneru na izjavama!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2013. u 17:16
    jazvic je hadukovac, normalno da se uguzil pucat (i promasit) penal protiv svog pravog kluba....
    Obrisan korisnik