Nogomet

Tudor: "Prvi smo na tablici i na to smo ponosni"

S Poljuda:Bernard Jurišić • nedjelja, 04.08.2013.
Tudor: "Prvi smo na tablici i na to smo ponosni"
Foto: Duje Bonačić

Trener Hrvatskog dragovoljca najavio je otvoreni gard protiv Hajduka i Poljud je gledao otvoreniji nogomet nego u četvrtak protiv gruzijske Dile. Ljutio se Krešimir Ganjto na svog igrača Jazvića, a Tudor je iskazivao ponos zbog činjenice da je Hajduk opet prvi...

Hajduk je 45 minuta dominirao protiv Hrvatskog dragovoljca, ali na poluvrijeme je odnio samo jedan pogodak prednosti. Nije morao čak ni to da su gosti iskoristili najbolju prigodu - jedanaesterac u 32. minuti.

"Bilo je odlično prvo poluvrijeme u kojemu smo trebali uvjerljivije voditi i onda se dogodilo to drugo poluvrijeme gdje se počeo pokazivati umor kod mojih igrača zbog velikog broja utakmica. Teren je opet bio problem, ja bih ga nazvao pješčanom livadom i kritizirat ću ga i dalje jer mislim da momčad koja igrom dominira na ovakvom je terenu hendikepirana. Ozljede su nam onemogućile dvije izmjene u drugom dijelu, ali velika čestitka momcima jer i ovakve utakmice treba dobiti. Prvi smo na tablici i na to smo ponosni", kazao je nakon utakmice Tudor.

Miliću je iskočilo rame, Jozinović je osjetio zadnju ložu, ali pogocima se vratio Franko Andrijašević:

"Andrijašević ima kvalitetu osjećaja za gol, ali pravog Franka tek očekujemo. Pauza je bila duga i još se osjeća. Istaknuo bih Caktaša koji igra možda i na reprezentativnoj razini od početka sezone. I Bradarić je odigrao dobro, znali smo da može i nije slučajno igrao od početka. Da je bilo više raspoloženih naprijed i njegova bi igra bila još bolja. Maglica i Kouassi su dva naša udarna napadača, Kiš je dobio prigodu, nije bio loš, ali mislim da može puno bolje od ovoga."

Hajdukovci se okreću Tbilisiju i utakmici protiv Dile koja je u Poljudu pokazala znatno manje nego Hrvatski dragovoljac. Ali je izvukla puno bolji rezultat od Crnih:

"Dragovoljac je igrao puno otvorenije od Dile i na tome im čestitam i to pozdravljam. Dila je ipak kvalitetnija ekipa s boljim pojedincima. Imat ćemo malo odmora, nadam se da će nam se vratiti neki igrači koji su nam nedostajali, ovdje smo ih nadigrali, ali nismo zabili gol."

Gostujući trener Krešimir Ganjto pohvalio je svoje igrače za izvedbu posebno u drugom dijelu:

"Utakmica je bila zanimljiva, bilo je puno šansi Hajduka, imali smo i mi svoje šanse. U prvom dijelu smo griješili, imali smo puno dodira i nismo uspijevali iznijeti loptu. Do jedanaesterca je Hajduk mogao voditi 3:0, a da je jedanaesterac realiziran moglo je i završiti 1:1. Mogu biti zadovoljan zbog svojih igrača koji daju sve od sebe, ali nemamo baš ni sreće."

Dragovoljci ne igraju loše, ali na kontu je samo jedan bod u četiri kola:

"S našim budžetom teško je očekivati više, imamo puno svojih igrača, ali mi se ne možemo uopće uspoređivati s Dinamom ili Hajdukom. Puno mojih igrača morat će se najprije naviknuti na igranje u prvoj ligi, ovo je viša razina. Kroz igru pokušavamo dati što više, ne zabijete neke velike šanse i utakmica se okrene. Treba raditi, Bog negdje postoji i vjerujem da će nam se vratiti."

Prvo poluvrijeme njegove momčadi obilježio je Filip Jazvić, koji je izveo jedanaesterac iako je to trebao napraviti Sivonjić. Da nesreća za njega bude veća - promašio ga je.

"Izvukao bih ga i da je zabio gol. Nisam trener od jučer, to je elementarno nepošitvanje i Sivonjić je morao pucati. Imat će taj potez konzekvence i neće ostati na tome. Ako se zna tko izvodi prekide i jedanaesterce onda to treba poštovati. U momčadi ne može biti anarhije", zaključio je Ganjto.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 10:17
    Lakše je doći na vrh nego tamo ostati :)
    Obrisan korisnik
  • MalterEgo06.08.2013. u 01:31
    Najbitnija su 3 boda. Treba samo nastavit uporno sa radom. Mladi su ovo momci, al rad se uvijek isplati! HŽV
    MalterEgo
  • Obrisan korisnik05.08.2013. u 11:50
    sretno Splićanima i dalje u prvenstvu i vjerujem da mogu u Europi proći dalje
    Obrisan korisnik
  • Lucky number 1305.08.2013. u 00:55
    Zanimljiva i dobra utakmica uz zasluženu pobjedu Hajduka. Prvo poluvrijeme dok smo imali snage je to bilo dobro do faze realizacije. Triba nam pravi napadač koji će rutinirano zabijat ove lipo gurane balune. Caktaš je od kada ne carini balun prerasta u igračinu. Avdija definitivno ne može igrat... [više na forumu]
    Lucky number 13