Zimski sportovi

French: "Na nekim detaljima moramo poraditi, ali pokazali smo snažan karakter"

Ivor Krapac • srijeda, 07.08.2013.
French: "Na nekim detaljima moramo poraditi, ali pokazali smo snažan karakter"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka su u utorak u Mariboru bili uspješni u svojoj prvoj pripremnoj utakmici uoči premijerne sezone u KHL-u. Medvjedi su s 3:1 nadjačali ruski Torpedo iz Nižnji Novgoroda, a poslije pobjede, trener Mark French iskazao je zadovoljstvo reakcijom svoje momčadi u ranoj fazi priprema...

Nedugo poslije okupljanja, prvih treninga i predstavljanja momčadi, hokejaši Medveščaka ostavili su za sobom i prvu pripremnu utakmicu uoči izazova u KHL-u. Medvjedi su u Mariboru s 3:1 pobijedili Torpedo i time zaslužili pohvalu svojega trenera Marka Frencha.

"Zadovoljan samo kako smo odradili utakmicu. Trudili smo se i naporno radili na ledu, što mi se jako svidjelo", opisao je French poslije utakmice, a prenijela je Medveščakova službena internetska stranica.

"Na nekim detaljima moramo poraditi, ali pokazali smo snažan karakter. Kako će utakmice prolaziti, tako ćemo i mi biti sve bolji", dodao je trener Medvjeda.

Brian Willsie u utorak je bio najefikasniji u Medveščakovoj pobjedi, zabio je dva pogotka, a kao i Mark French, i on je bio zadovoljan prikazanim. "Ovo nam je bila prva prava utakmica u ovom pripremnom razdoblju. Bilo je zabavno i lijepo pobijediti", opisao je 35-godišnji Kanađanin, a prenosi www.medvescak.com.

"Imali smo odlične treninge u ovih tjedan dana i svi su u odličnoj formi, ali utakmice su nešto drugo. No, kako će pripreme odmicati, tako ćemo i mi biti sve bolji kao momčad. Kada su smanjili na 2:1, pokazali smo karakter što je jako važno, a i oba naša golmana su branila odlično", dodao je Willsie.

Na pobjedu se osvrnuo i Medveščakov kapetan Alan Letang: "Nismo znali što da očekujemo u ovoj utakmici niti kako će završiti. Na kraju nam je pokazala da smo se počeli povezivati i gdje se trenutačno nalazimo. Dobar je osjećaj pobijediti momčad s kojom ćemo se natjecati u KHL-u i siguran sam da ćemo biti kompetitivna momčad."

Letang se dotaknuo i atmosfere u dvorani u Mariboru, gdje je Medvjede podržalo 500-tinjak navijača. "Čuo sam da u Maribor dolazi nekoliko autobusa s navijačima, ali to je bilo i za očekivati od naših navijača", rekao je Medveščakov kapetan: "Nisam želio previše pričati novim igračima o atmosferi koja će ih dočekati na tribinama jer sam želio da sami to iskuse."

Medvjedi će i drugu pripremnu utakmicu odigrati u Mariboru. U četvrtak s početkom u 19 sati srest će se s ljubljanskom Olimpijom.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 20:55
    Tko nije bio može mu samo žao biti. Iako pripremna utakmica igralo se kao da je natjecateljska. Rusi su nas u čudu gledali. Nas 300!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 15:27
    ima još vremena da se orkestar uštima-moglo bi izglrdati dobro
    Obrisan korisnik