Nogomet

Devdariani: "Neću mijenjati plan igre, nas zanima samo prolaz"

Branimir Korać • četvrtak, 08.08.2013.
Devdariani: "Neću mijenjati plan igre, nas zanima samo prolaz"
Foto: Duje Bonačić

Gruzijski Dila Gori uspio se obraniti u Splitu i izvući pobjedu 1:0. S tim rezultatom s puno optimizma dočekuje uzvratni dvoboj u kojem ima priliku eliminirati Hajduka i dodatno pojačati najveći uspjeh u povijesti kluba...

Već samo izbacivanje danskog Aarhusa bilo je veliko iznenađenje za mali gruzijski klub Dilu iz Gorija. Bez obzira na sve priče i prebacivanje loptice na njihovu stranu kako su favoriti u dvoboju s Hajdukom, Gruzijci su ipak slabiji protivnik iako to rezultat iz prvog dvoboja ne sugerira.

U Splitu su odradili klasični bunker, imali su i zavidnu dozu sreće te na kraju imaju i prednost. Igor Tudor je nakon susreta ustvrdio da Dila igra nogomet koji tjera ljude s tribina, ali taj nogomet je dao rezultat.

"On je to rekao samo kako bi unio nemir među nas. Nisam nas smatrao favoritima, smatrao sam da su šanse podjednake, mora da je Tudor sada optimističniji kada je vidio kako se branimo. U uzvratu neću mijenjati način igre. Pokušat ćemo sačuvati mrežu nedirnutom i čekati priliku za kontranapad. Mi smo pragmatični, želimo proći u sljedeće kolo i boriti se za mjesto u grupnoj fazi", rekao je za Uefinu stranicu trener Dile Giorgi Devdariani.

Devdariani je u konačnici priznao kako je njegova momčad imala i dosta sreće u tom susretu i da nije baš očekivao pobjedu.

"Lagao bih kada bih rekao da sam sanjao o takvom nastupu. Igrali smo u gostima, pred rasprodanim stadionom i zadovoljan sam. Imali smo sreće i nismo primili gol, no ono što moramo popraviti je igra u kontranapadu gdje moramo biti brži."

Ključni čovjek u njegovoj postavi je vratar Nuri Revišvili, a dodatni problem uoči uzvrata predstavlja mu neigranje Otara Hizanišvilija zbog suspenzije.

"Ne volim izdvajati neke igrače, ali moram napraviti iznimku kada je Revišvili u pitanju. Sretan sam što je takav čovjek i igrač dio moje momčadi. Što se tiče Otara, puno će nam nedostajati jer nam je vrlo važan igrač. Još uvijek nisam siguran tko će ga zamijeniti", istaknuo je Devdariani.

Dvoboj Hajduka i Dile na rasporedu je od 18 sati po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 15:07
    mogu Spličani do povoljnog rezultata i sretno im-nisu gruzijci ništa bolji nego rezultat je ispao kako je ispao
    Obrisan korisnik
  • ivos08.08.2013. u 15:04
    @chazo Šerif bi ovima ladno uvaljao tri komada, ovi su pravi jazavci ali ih hoće sreća
    ivos
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 14:46
    ali dileri su ga dali...ne dali nego uvaljali kao krumpir.. Valjda si htio reći da se tehničkom igrom neda na onakvom travnjaku postići gol
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 14:43
    4-1 za Hajduk,na onom travnjaku u Poljudu nebi ni Barca dala gol...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 14:37
    Samo ponovite predstavu Dinama u Moldaviji i sve OK :P Ovi nisu ništa bolji od Šerifa, samo imaju čvršću obranu i razlog za zadržavanje i izležavanje, pošto ih je Fortuna debelo pomazila u zadnje 3 utakmice: AAlborg u 2 utakmice i Hajduk doma su im stvorili jedno 50ak šansi i nisu primili gol..Pa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik