Nogomet

Optimizam usprkos negativnom rezultatu: Hajduk u Tbilisiju želi produžiti europsku sezonu

Bernard Jurišić • četvrtak, 08.08.2013.
Optimizam usprkos negativnom rezultatu: Hajduk u Tbilisiju želi produžiti europsku sezonu
Foto: Duje Bonačić

Iako su Splićani na dugi put prema Gruziji ponijeli negativan rezultat iz prve utakmice (0:1), optimizam hajdučku delegaciju nije napustio. Prva utakmica bila je uglavnom jednostrana, no Dila je uspjela realizirati jednu kontru, a Hajduk u 90 minuta nije uspio pronaći put do mreže Gruzijaca. Sad to mora napraviti u Tbilisiju...

Odavno Hajduk nije na neko europsko gostovanje otišao s više optimizma, a na put sa sobom nije ponio nikakvu rezultatsku prednost iz prve utakmice. 0:1 protiv gruzijske Dile u Splitu Hajdukovci nisu doživjeli kao "nemoguću misiju".

Razlog leži u činjenici da su Hajdukovci u prvoj utakmici ostavili bolji dojam, barem što se posjeda lopte i napadačke aktivnosti tiče. Gruzijci su se, međutim, uspješno "začahurili" ispred i unutar svog kaznenog prostora i bunkerom sačuvali svoju mrežu, usput realiziravši jednu od svojih rijetkih kontri.

No, koliko god u Hajdukovom taboru bili hrabri, činjenica je da Dila raspolaže velikom prednošću. Uz dodatak kako već tri europske utakmice u nizu nisu primili gol, Gruzijci na svojoj strani imaju i podatak da nikad u svojoj povijesti Hajduk nije prošao dalje kad je u prvoj utakmici kod kuće bio poražen.

"Optimizam postoji jer je to nogomet u kojem je sve moguće, ali i zato što imamo nekog temelja za taj optimizam. Isto tako se ne zavaravamo da ćemo proći lako ili da ćemo sigurno proći. Imamo negativan rezultat, ali došli smo u Tbilisi ohrabreni igrom iz prve utakmice i smatramo da imamo svoje šanse", kazao je trener BIlih Igor Tudor po dolasku u Gruziju.

Utakmica se igra u Tbilisiju jer stadion u Goriju nema licencu za igranje u Europi, a očekuje se 4-5.000 gledatelja. Sigurno je da neće nastupiti Jozinović za Splićane i Hizaneišvili za Dilu zbog crvenih kartona u prvoj utakmici, no Splićanima bi se trebao vratiti Mislav Anđelković.

Osim izdanja u prvoj utakmici, Splićanima optimizam ulijeva i prošlogodišnja partija u Milanu, kad su s 2:0 na San Siru pobijedili Inter u istoj fazi istog natjecanja. Čulo se ovih dana iz splitskog tabora onako "ispod glasa" - "Ako smo mogli dobiti Inter u Milanu..."

Utakmica počinje u 18 sati po našem vremenu uz izravni tekstualni prijenos na Sportnetu.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • hanson08.08.2013. u 17:51
    Kaj je sa kouassiem? Oce li bit bar na klupi? Sa njim je hajduk 30% jaci i imao bi puno vise sanse...
    hanson
  • interreg08.08.2013. u 17:20
    Dobro jel stvarno netko ovdje misli da hajduk ispada ako dobije 2:1 ili se salite? Evo osnovna aritmetika nogometnih kup natjecanja za pocetnike: 0:1 u Splitu - 2:1 u Tunguziji = 2:2. Vise golova u gostima = Hajduk prolazi.
    interreg
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 17:04
    Očekujem dominaciju Hajduka i prolaz, ne razumijem ove priče o Dili kao favoritu - obični jeftini bunkerčić kakvih ima koliko hoćeš,. Dila može jedino proći ako Hajduk debelo zasere (opet).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 16:09
    Volim te Rijekooooooooo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 15:09
    sretno bili-mogu oni jer imaju Hajdučko srce
    Obrisan korisnik