Zimski sportovi

Perkovich: "Ima stvari koje valja popraviti, moramo biti spremni za jaču i zahtjevniju ligu"

Sportnet • petak, 09.08.2013.
Perkovich: "Ima stvari koje valja popraviti, moramo biti spremni za jaču i zahtjevniju ligu"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka u četvrtak su u Mariboru u drugoj pripremnoj utakmici izborili pobjedu nad ljubljanskom Olimpijom. Napadač hrvatskog predstavnika u KHL-u Nathan Perkovich nakon utakmice je izjavio kako je najbitnije da se momčad dobro fizički pripremi za ogromne napore koje donosi sezona u drugoj najjačoj ligi svijeta.

Nakon uvodne pobjede nad ruskim Torpedom hokejaši Medveščaka u četvrtak su s 3:0 svladali ljubljansku Olimpiju, donedavnog protivnika u EBEL-u, ali i budućeg partnera, potvrdi li taj dogovor IIHF.

Nakon utakmice nije bilo mjesta posebnoj euforiji, a dvostruki strijelac Nathan Perkovich upozorio je da još uvijek ima stvari koje valja popraviti, te da se prije svega bitno dobro pripremiti za dugu sezonu.

"Pobijedili smo Olimpiju, ali ne trebamo biti previše zadovoljni jer ovo je samo pripremna utakmica, razdoblje napornog rada i spremanja za napornu sezonu. Naravno da smo sretni zbog rezultata, ali ima još uvijek stvari koje valja popraviti i nadam se da ćemo u sljedećih nekoliko tjedana uskladiti i iskristalizirati svoj stil igre", rekao je Perkovich.

"Ove predsezone treninzi su naporniji, što je normalno jer igrat ćemo u jačoj i zahtjevnijoj ligi. Puno ćemo putovati i igrati protiv sjajnih igrača i za to moramo biti spremni", upozorio je napadač Medvjeda.

Priliku u susretu s Olimpijom dobio je i 19-godišnji vratar Andrej Vasiljević, koji je na kraju sačuvao svoju mrežu nedirnutom.

"Bilo je super, drago mi je što sam dobio priliku braniti pola utakmice. Dečki su mi puno pomogli, maksimalno olakšali posao, pa nije bilo teško. Obrana je bila odlična", pohvalio je suigrače Vasiljević.

"Treninzi su ove godine puno brži, a šutevi puno jači pa nema previše vremena za razmišljanje, a još manje za pogreške. I najmanje greška završi pogotkom. Prvih nekoliko treninga trebalo mi je da se naviknem na tu razinu hokeja i brzinu, ali sada više o tome ni ne razmišljam", opisao je mladi vratar Medveščaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!