Rukomet

CO Zagreb upisao prvu pobjedu na Kempa cupu, povratnik Matulić predvodio Zagrebaše do slavlja

Zvonka Keliš • subota, 10.08.2013.
CO Zagreb upisao prvu pobjedu na Kempa cupu, povratnik Matulić predvodio Zagrebaše do slavlja
Foto: Davor Sajko

Iza rukometaša CO Zagreba drugi je ogled na pripremnom turniru Kempa cupu u Njemačkoj. Nakon uvodnog poraza od Göppingena u petak u subotu su ujutro Zagrebaši upisali i prvu pobjedu, naime, bolji su bili od rukometaša TV Neuhausena. Pred hrvatskim prvakom u subotu poslije podne još je ogled trećega kola s njemačkim RN Löwenom.

Subota je na Kempa cupu rukometašima Croatia osiguranja Zagreb donijela dva nova zanimljiva susreta. U jutarnjem terminu Zagrebaši su prvi izašli na teren te su snage odmjerili s momčad TV Neuhausena da bi ih poslije podne očekivao i dvoboj s Rhein-Neckar Löwen, svojim suparnikom iz skupine u Ligi prvaka.

Nakon pretrpljenog poraza od Frisch Auf Göppingena (27:35) na otvaranju turnira Zagrebaši su upisali i prvu pobjedu na Kempa cupu do koju su, pak, dobro namučili. Domaća momčad nakon uvodnih je desetak minuta igre čuvala minimalno vodstvo 6:5 da bi do odlaska na odmor svoju prednost povisila na +2 (12:10). No CO Zagreb je stalno puhao za vrat svom suparniku te već nakon pet minuta igre u nastavku uspijeva izjednačiti rezultat na 17:17 da bi do samoga kraja uspio napraviti prednost i odvojiti se na sigurnih i konačnih +6 (27:21).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je oporavljeni Jerko Matulić sa sedam postignutih pogodaka, mladi Ante Kaleb dodao je njih pet, a tri je gola zabio dokapetan Josip Valčić, dok je najbolji kod TV Neuhausena bio Büdel s četiri gola.

Susret trećega kola Kempa cupu koji Zagrebašima donosi ogled s RN Löwenom na rasporedu je u 14.50 sati.

Kempa cup, 2. kolo:

Skupina A:
TV 1893 Neuhausen - CO Zagreb 21:27 (12:10)
Frisch Auf Göppingen - Rhein-Neckar Löwen 27:24 (15:12)

Skupina B:
TV Bittenfeld - HBW Balingen-Weilstetten 27:23 (12:11)
RK Celje - SC Magdeburg 25:32 (11:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!