Nogomet

Mihajlović razočaran rezultatom, ali zadovoljan igrom: "Uvjeren sam kako će sve doći na svoje mjesto, možda već protiv Hrvatske"

Damir Žbulj • četvrtak, 15.08.2013.
Mihajlović razočaran rezultatom, ali zadovoljan igrom: "Uvjeren sam kako će sve doći na svoje mjesto, možda već protiv Hrvatske"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Idući protivnik hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ekipa Srbije, u Barceloni je odigrala prijateljsku utakmicu protiv treće reprezentacije po Fifinoj ljestvici, Kolumbije. Poraženi su nespretno primljenim pogotkom u samoj završnici dvoboja, ali uz igru koju su prikazali sigurno u boljem raspoloženju čekaju početak rujna i okršaj na beogradskoj Marakani...

Srbija je u Barceloni doživjela novi poraz u vrijeme izborničke ere Siniše Mihajlovića. Međutim, selektor Orlova ne može biti u potpunosti nezadovoljan načinom na kojeg je njegova ekipa odradila ovaj susret. Uz izostanak prva dva standardna vratara te obrambenog trojca Nastasić, Biševac, Kolarov te još nekolicine važnih igrača Srbija je pružila dobar otpor, promašila nekolicinu izuzetno izglednih prilika te na kraju primila pogodak u 89. minuti, kada je Freddy Guarin iskoristio pomutnju u njihovoj posljednjoj liniji.

"Žao mi je mojih igrača, jer već posljednjih godinu dana gubimo utakmice koje nismo zaslužili izgubiti," smatra izbornik Srbije Siniša Mihajlović.

"Ponavlja se stara priča, ista kao i u dosadašnjim kvalifikacijama gdje nas niti jedan protivnik nije nadigrao. Sada smo igrali protiv treće ekipe na svijetu i ta se razlika na terenu nije vidjela. No, primijetila se naša stara boljka iz dvoboja protiv Belgije i Hrvatske, gdje smo stvorili ukupno više od deset izglednih prilika, a u kojime smo postigli samo jedan pogodak i to iz slobodnog udarca," analizirao je odmah nakon utakmice u Barceloni.

Kolumbijac Guarin je u samoj završnici pokvario dojam, ali Mihajlović može s puno optimizma čekati dvoboj protiv Hrvatske 6. rujna na Marakani: "Mi smo stvarali prilike iz izrađenih akcija, a oni su zabili slučajno, nakon nespretne reakcije Subotića. Plaćamo danak neiskustvu, ali u svakoj utakmici se vidi pomak prema naprijed. No, uvjeren sam kako će sve doći na svoje mjesto, nadam se kako će nam se to jednog dana vratiti, možda već protiv Hrvatske."

"Nadam se samo kako će naši napadači biti malo ubojitiji pred suparničkim vratima, ali mladi su, oni su naša perspektiva i baš kao i za sve u životu, potrebno je malo vremena. Nismo zaslužili poraz, ali bolje i tako nego da gubimo utakmice i da istovremenom igramo loše. Nogomet je lijep samo kad se pobjeđuje," zaključio je za kraj izbornik srpske nogometne reprezentacije.

Hrvatska u Beogradu u sklopu kvalifikacija gostuje već 6. rujna.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 16:27
    Mihajlovic,kao I njegov prijatelj Stimac puno pricaju a malo kazu.O, sljdeca utakmica bit ce bolja.Mi smo jako dobri ali danas nismo dobro odigrali...Bla,bla,bla...Jadan onaj koji od od ovakovih "TRENERA" ocekuje uspjeh.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 12:43
    Rekli bi neki najteža skupina koju smo imali,ali ova skupina osim što nema baš totalno autsajdera je smješna ili bi bar trebala biti za 8. reprezentaciju svijeta(ako smo 8. trenunto,nisam siguran).Osim Belgije koja je stvarno jaka,imamo izgubljenu Srbiju koja je još gora od nas i tri ekipe... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo915.08.2013. u 11:31
    kakav je to jeb trend kod nas i oko nas došao da se bivši igrači uče trenerskom poslu na reprezentaciji
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 09:56
    Mihajlović i dalje po svom-tako od početka kvalifikacija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 09:29
    ovaj je jači prodavač magle od našeg štice!
    Obrisan korisnik