Rukomet

Sjajan Stevanović zaustavio Kielce i donio CO Zagrebu prvu pobjedu na Sparkassen kupu

Zvonka Keliš • subota, 17.08.2013.
Sjajan Stevanović zaustavio Kielce i donio CO Zagrebu prvu pobjedu na Sparkassen kupu

Momčad CO Zagreba pružila je dobru igru u drugome kolu Sparkassen kupa u Ehingenu te je nakon poraza od Veszprema na samome startu upisala i prvu pobjedu i to nad trećom momčadi Europe, poljskim Kielceom.

Nakon pretrpljenog poraza od Veszprema na samome otvaranju Sparkassen kupa u Ehingenu rukometaši Croatia osiguranja Zagreb nisu imali mnogo vremena za predah budući da ih je nov i nimalo lak susret očekivao već oko 15 sati. Vrijeme je tada, naime, bilo za novog jakog suparnika iz skupine A na njemačkome turniru, momčad poljskog Kielcea predvođenu, naravno, odličnim hrvatskim snagama, Čupićem, Štrlekom, Losertom, Buntićem i Musom.

U svoj drugi ogled dana ponovno su dobro ušli hrvatski predstavnici, koji dvoboj otvaraju dvjema lijepim obranama Ivana Stevanovića, nakon čega puta do gola ipak pronalazi Denis Buntić za uvodnih 1:0. Na drugoj strani odgovara Lovro Šprem, Buntić potom biva uspješan s linije sedam metara, dok Jerko Matulić tada nanovo poravnava rezultat.

Šprem se potom ponovno upisuje u listu strijelaca, a Stevanović zaključava svoja vrata za Bieleckog, Aguinagaldea te Olafssona. No, Buntić tada i dalje pronalazi recept za raspoložena Zagrebova vratara, pridružuje mu se i Željko Musa i Kielce se uspijeva odvojiti na 7:5. Međutim, ukazuje se tada Marino Marić koji s dva uzastopna pogotka vraća rezultat u egal, dok Matulić preokreće rezultat u korist CO Zagreba (8:7).

Luka Stepančić i Stipe Mandalinić dižu Zagrebovo vodstvo na 10:8, Matulić je ponovno raspoložen i odvodi Hrvate na +3, vratar Stevanović i dalje biva na visini zadatka, dok sigurnih +3 dvije minute prije kraja održava novi igrač CO Zagreba, Sandro Obranović (15:12). Do odlaska na odmor hrvatsku mrežu trese još Olafsson koji tako postavlja 13. pogodaka svoje ekipe, a Stevanović svaki naredni pokušaj Buntića, Tkaczyka i Manuela Štrleka uspješno sprječava nakon čega Hrvati na predah odlaze s vodstvom 19:17.

Nastavak susreta donio je raspoloženog Stepančića te i dalje sjajnog Stevanovića što omogućava Zagrebašima da čuvaju stečeno vodstvo, ali i da se odvoje na sigurnijih 25:21 te potom i 34:31. Pokazali su tada što znaju i novi i mladi igrači hrvatskog prvaka Kaleb, Obranović i Šebetić, a iako Kielce uredno puše za vrat Zagrebu on biva siguran do kraja te slavi pobjedu 36:33.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Jerko Matulić i Marino Marić s po sedam postignutih pogodaka, a njih šest dodao je Luka Stepančić. Vratar Ivan Stevanović sakupio je 15 obrana, dok su Venio Losert i Slawomir Szmal zajedno obranili tek pet lopti. Najbolji kod Kielcea bio je Denis Buntić s 11 golova, Željko Musa i Ivan Čupić su dodali njih tri, dok je Manuel Štrlek zabio dva gola.

Sparkassen kup, Ehingen:

Skupina A, 2. kolo:
CO Zagreb - Vive Targi Kielce 36:33 (19:17)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10817.08.2013. u 20:21
    Eto prvog značajnog rezultata u novoj sezoni za Zagrebaše.
    narada108