Rukomet

PSG uvjerljivo do finala Sparkassen kupa, Wacker Thun iznenadio branitelja naslova

Zvonka Keliš, Jelena Bagarić • nedjelja, 18.08.2013.
PSG uvjerljivo do finala Sparkassen kupa, Wacker Thun iznenadio branitelja naslova

Natjecanje po skupinama prvoga dana Sparkassen kupa u njemačkom Ehingenu donijelo je tri uistinu zanimljiva ogleda u skupini B. Naime, prvo je švicarski Wacker Thun priredio iznenađenje i porazio branitelja naslova, Füchse Berlin, nakon čega, pak, sam biva poražen od francuskog PSG-a. Parižani, pak, za kraj dana muku muče s berlinskim Lisicama, no na koncu ipak uspijevaju osigurati minimalno slavlje nad Nijemcima.

Füchse Berlin - Wacker Thun 28:31 (15:18)

Berlinske Lisice prve su stale na teren dvorane u Ehingenu na Sparkassen kupu. Snage su odmjerili s osvajačima švicarske lige i kupa, momčadi Wacker Thuna. Trener Lisica Dagur Sigurdsson na teren je poslao mlade igrače budući da je one najiskusnije kao što su Denis Špoljarić, Konstantin Igropulo i Iker Romero odlučio poštedjeti ove utakmice kako bi bili odmorniji za onu protiv Paris Saint Germaina.

No, mlada postava nije najbolje odreagirala. Nakon početnog vodstva i dobre igre, Švicarci su zbili svoje obrambene redove i igra Lisica počela je stagnirati. Spašavala ih je dobra obrana, no u 18. minuti i ona je posustala te Wacker dolaze do rezultata 7:11. Tada Sigurdsson u igru stavlja Bartlomieja Jaszku s nadom da će donijeti promjenu u ritmu igre. Poboljšala se igra mladih Nijemaca koji su postepeno uspjeli smanjiti zaostatak i doći do rezultata 15:16. Međutim, nisu uspjeli izdržati do kraja te su si Švicarci dvama pogocima osigurali miran odlazak na odmor.

Niti u nastavku se puno toga nije promijenilo. Švicarska momčad nastavila je svojim tempom, a Lisice na to više nisu imale odgovor. U jednom trenutku Wacker Thun vodio je 20:25, no tada na vrata Lisica ulazi Silvio Heinevetter koji svojim obranama ublažava poraz. To je dalo vjetar u leđa njegovim suigračima, no oni do 60. minute nisu uspjeli preokrenuti rezultat već samo smanjiti zaostatak. Odličan je u redovima Wacker Thuna bio Fabian Studer sa sedam pogodaka, dok su se kod Füchse Berlina istaknuli Colja Löffler, Jonas Thümmler i Tom-Luick Skroblien.

Wacker Thun - Paris Saint Germain 29:37 (15:18)

Rukometna velesila zvana Paris Saint Germain u prvu utakmicu ušla je bez dva važna igrača, Asgeira Orna Hallgrimssona i Mikkela Hansena, no to ih nije spriječilo da deklasiraju prvaka Švicarske. Početak utakmice bio je pomalo napet pa tek nakon deset minuta Parižani dolaze u svoje prvo vodstvo (6:7). Držali su se dugo Švicarci, no pred kraj poluvremena s četiri uzastopna pogotka Gabora Csaszara i Daniela Narcissea PSG dolazi do rezultata 13:17.

Do isteka poluvremena ništa se puno nije promijenilo tako da Parižani na odmor odlaze sa zalihom od tri pogotka. Kada je igra ponovno krenula igrači Wacker Thuna više nisu mogli kvalitetno parirati francuskom klubu. Prednost je samo rasla a nakon prvih deset minuta nastavka PSG je stvorio zalihu od šest pogodaka.

Pobjeda nakon odličnih deset minuta nastavka više nije došla u pitanje. Parižani su u potpunosti nametnuli svoju igru i kontrama dovršili posao. Konačnih 29:37 dokaz je nadmoći francuske ekipe koja u ovoj sezoni planira osvojiti Ligu prvaka. U pobjedu svoje momčadi Luc Abalo i Mladen Bojinović ugradili su po šest pogodaka,Marko Kopljar je dodao njih tri, Igor Vori dva, a Jakov Gojun jedan, dok su Nikola Isailović i Georgios Chalkidis za Wacker Thun zabili po pet golova.

Paris Saint-Germain Handball - Füchse Berlin 27:26 (13:15)

Nakon što je pomlađena momčad Füchsea u prvom ogledu dana poražena od Wacker Thuna vrijeme je bilo da u onom drugom na teren izađe prva sedmorka. Odmah na startu za vodstvo Lisica pobrinuli su se Pavel Horak i Fredrik Petersen, a iako Silvio Heinevetter tada nekoliko puta spašava svoju momčad te brani dva kaznena udarca, Francuzi vrlo brzo uspijevaju poravnati rezultat na 6:6. Igralo se potom pogodak za pogodak, na terenu uistinu biva napeto, a nakon isključenja Ikera Romera, Nijemci s terena povlače svog vratar na klupu i ulaze u rizik koji im se do odlaska na odmor ipak isplatio budući da osiguravaju vodstvo 15:13.

U nastavku Füchse povećava svoju prednost na 21:16 te se već pomalo nadaju finalu turnira, budući da im je za isto trebala pobjeda sa šest pogodaka razlike, kada Parižani pronalaze put do berlinskog gola i deset minuta prije samoga kraja Samuel Honrubia izjednačava rezultat na 23:23. Otopila se tako prednost branitelja naslova Sparkassen kupa koji će već za tjedan dana u boj protiv HSV Hamburga za preostalo mjesto u Ligi prvaka. Iako su Nijemci još pred sam kraj imali mogućnost i za slavlje PSG biva uspješan s linije sedam metara i Mladen Bojinović postavlja končanih 27:26.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Daniel Narcisse i Mladen Bojinović s po pet postignutih pogodaka, Igor Vori i Marko Kopljar su jednom zatresli suparničku mrežu, a Jakov Gojun se nije upisao u listu strijelaca, dok je najbolji kod Füchse Berlina bio Fredrik Petersen s osam golova, a Denis Špoljarić se također nije upisao u listu strijelaca.

Nakon dva odigrana kola na vrh skupine B smjestio se tako francuski PSG s dvije ostvarene pobjede i četiri osvojena boda, druga je momčad Wacker Thuna s jednom pobjedom te dva sakupljena boda, dok je Füchse Berlin pretrpio dva boda te se nalazi na samom dnu ljestvice bez osvojenog boda.

U finalu turnira u nedjelju stoga će zaigrati momčadi Veszprema i PSG-a, za treće će se mjesto boriti CO Zagreb i Wacker Thun, dok će snage za peto mjesto odmjeriti ekipe Kielcea i Füchse Berlina.

Foto: Facebook, PSG Handball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • horvatjebach18.08.2013. u 05:20
    Nisu se nijemci mogli radovat finali jer su morali dobit psg baren sa 6 razlike da bi usli u finale obzirom da bi se njihovom pobjedom zatvorio krug
    horvatjebach