Nogomet

Kek: "Stuttgart je favorit, ali mi želimo u skupinu Europske lige"

Branimir Korać • srijeda, 21.08.2013.
Kek: "Stuttgart je favorit, ali mi želimo u skupinu Europske lige"
Foto: FaH

Rijeka živi za četvrtak i spektakl na Kantridi. "Podno stijene" dolazi Stuttgart, na noge momčadi koju je zahvatila euforija i koja želi do iznenađenja i plasmana u skupinu Europske lige...

Trener Rijeke Matjaž Kek uvijek živi za prvu sljedeću utakmicu, a sljedeći protivnik neće mu biti nimalo lagan. Na Kantridu dolazi Stuttgart, ugledan protivnik koji je sigurno favorit u ovom ogledu.

Iako priznaje Nijemcima da su favoriti, Kek ne misli izvjesiti bijelu zastavu.

"Jasno je da je Stuttgart favorit u ovom susretu, ali nas zanima samo prolaz i ostanak u Europi. Ne namjeravamo se predati i samo biti sretni što nam toliko Nijemaca dolazi na Kvarner, s takvim razmišljanjem se ne može naprijed", istaknuo je Kek na današnjoj pressici.

Od svojih igrača prvenstveno traži maksimalan angažman i maksimalnu želju.

"Igrači u ovom susretu moraju dati sve od sebe , odigrati maksimalno pošteno i onda ću i ja biti zadovoljan bez obzira na rezultat. Bundesliga je najjača liga svijeta, ali mene ne zanimaju cijene igrača već ono na travnjaku."

Kek se nije previše osvrtao na Stuttgartovu formu i njihove lošije nastupe na početku sezone.

"To ne bi bilo nimalo u redu od mene, vagati Stuttgartove rezultate i njihove protivnike. Mi imamo svoje probleme kojima se moramo posvetiti. Trenutno smo u velikoj seriji, nismo izgubili već deset utakmica i moramo tako nastaviti. Moramo znati odgovoriti na njihovu trku i agresivnost."

"Moramo biti maksimalno hrabri i odlučni kada imamo loptu i tako ćemo smanjiti njihovu prednost u individualnoj kvaliteti. Vjerujem svojim igračima da mogu biti bolji u dvije utakmice. Nema boljeg motiva nego kada vidite da su tribine rasprodane i da ti dolazi ugledan protivnik", završava Kek.

Susret Rijeke i Stuttgarta na rasporedu je u četvrtak od 20:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ljuke21.08.2013. u 23:46
    Dinamo bunar protiv Beclija, ajmo Rijeka, veselim se sutrasnjoj tekmi jako!
    Ljuke
  • Obrisan korisnik21.08.2013. u 23:29
    samo hrabro sutra
    Obrisan korisnik