Rukomet

Dinamo Minsk preko Tatrana do preostalog mjesta u skupini C Lige prvaka

Zvonka Keliš • nedjelja, 01.09.2013.
Dinamo Minsk preko Tatrana do preostalog mjesta u skupini C Lige prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo Minska hrvatskog rukometaša Ivana Ninčevića ove je nedjelje sigurnim slavljem nad slovačkim Tatranom osigurao svoje mjesto u uistinu zanimljivoj skupini C Lige prvaka. Domaćin kvalifikacijskog turnira, Tatran Prešov će, pak, u treću rundu kvalifikacija Kupa EHF zajedno s pobjednikom susreta za treće mjesto, grčkim AEK-om.

Momčad bjeloruskog Dinamo Minska nakon sigurnog polufinalnog slavlja nad grčkim AEK-om ove je nedjelje u Prešovu svladala i domaćina kvalifikacijskog turnira, ekipu Tatrana, te je osigurala svoje mjesto u skupini C Lige prvaka gdje već čekaju Barcelona, PSG, Vardar, Metalurg te Wacker Thun. Sudionik Regionalne rukometne lige, Tatran Prešov, će, pak, u treću rundu kvalifikacija za Kup EHF-a.

Iza nas je teška utakmica, no moja je momčad bila bolja. Držali smo se taktike koja je dobro funkcionirala iako je Prešov vrlo jak, posebice kod kuće gdje je pokazao da je brz i opasan u napadu. Sretno smo što smo prošli dalje i što ćemo igrati u Ligi prvaka", kazao je nakon susreta pomoćni trener Dinamo Minska Igor Rapovec.

Svoje viđenje susreta ponudio je i trener Tatran Prešova Peter Hatalčik: "Vidjeli smo zanimljivu utakmicu s pravom dramom na terenu. Mi nismo uspjeli pobijediti jer nismo bili uspješni u onome što nam inače vrlo dobro ide, a to su pogoci sa sedam metara i kontre, oružja na koja inače računamo. Također, gotovo smo cijelu četvrtinu dvoboja igrali s igračem manje."

Uistinu zanimljivo bilo je ove nedjelje u Prešovu gdje su se domaćin turnira i Dinamo Minska borili za svoje mjesto u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Tijesno je i napeto bilo u prvome dijelu ogleda, no do odlaska na predah bjeloruska se momčad uspijeva odvojiti na minimalnih 14:13.

Uzbudljivo je bilo i u nastavku u kojem pitanje pobjednika uistinu nije bilo riješeno sve do same završnice kada se Dinamo ipak uspijeva odvojiti na sigurnija tri pogotka prednosti koja se na samome kraju pokazuju ključnima te potom i nedostižna za ekipu Tatran Prešova. Bjelorusi stoga slave pobjedu 29:27 te prolazak u elitno rukometno društvo.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Damir Doborac sa sedam postignutih pogodaka, njih šest dodao je Sergij Šelmenko, a Hrvat Ivan Ninčević zabio je njih pet, dok je najbolji kod Tatran Prešova bio Tomaš Urban također sa sedam golova, a šest se puta u listu strijelaca upisao Dainis Kristopans.

U prvome susretu dana, onome za treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Prešovu snage su odmjerile ekipe Besiktasa i AEK-a. Grčka momčad dominirala je cijelim prvim dijelom susreta te je do poluvremena stvorila prednost od sedam pogodaka (21:14).

Drugi dio ogleda donio je lagano opuštanje Grka, koji ipak čuvaju svoje vodstvo za konačnih 34:30 vrijednih treće runde kvalifikacija Kupa EHF, dok će turska ekipa nešto ranije započeti sa svojim nastupom u istome natjecanju te će zaigrati sa švicarskim Pfadi Winterthurom. AEK je do pobjede sa sjajnih 13 pogodaka predvodio Christoforos Bakaoukas, dok se kod Besiktasa istaknuo Ramazan Düne s devet golova, a njih tri dodao je hrvatski rukometaš Josip Buljubašić.

Kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka, skupina 2, Prešov:

Utakmica za treće mjesto:
AEK Atena - Besiktas JK 34:30

Finale:
Dinamo Minsk - Tatran Prešov 29:27

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2013. u 13:33
    bjelorusi u ofenzivi:)!
    Obrisan korisnik