Zimski sportovi

French: "Osjećamo poštovanje i poniznost što ćemo baš mi odigrati povijesnu utakmicu za klub"

Branimir Korać • četvrtak, 05.09.2013.
French: "Osjećamo poštovanje i poniznost što ćemo baš mi odigrati povijesnu utakmicu za klub"
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka spremno dočekuju dvoboj protiv moskovskog CSKA, svoj premijerni nastup u drugoj najjačoj ligi svijeta KHL-u. U petak u 17 sati i 15 minuta u Ledenoj dvorani Doma sportova Medveščak protiv Moskovljana piše novu stranicu u svojoj povijesti...

Petak 6. rujna bit će veliki dan hrvatskog sporta. Nogometna reprezentacija Hrvatske ima mogućnost osigurati barem dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo dobrim nastupom u Beogradu, a hokejaši Medveščaka debitiraju u KHL-u susretom protiv moskovskog CSKA.

Medvjedi su spremni za spektakl u Ledenoj dvorani Doma sportova, dolazi im veliki protivnik bogate tradicije, no unatoč tome vjeruju u svoje mogućnosti.

"Jako sam zadovoljan momčadi koju smo okupili. Praktički smo ispočetka gradili momčad, doveli tridesetak novih igrača, onakvih kakve smo željeli. Tražili smo karakterne igrače i nakon ovog vremena provedenog s njima, siguran sam da smo pogodili. Oni će ovaj klub podići na višu razinu, a nadam se da će s time doći i pobjede. Mislim da ćemo imati uspješnu sezonu", istaknuo je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Trener Medveščaka Mark French posebno ističe ponos što je dio ove velike priče.

"Osjećamo poštovanje i poniznost što ćemo baš mi odigrati ovu povijesnu utakmicu za Medveščak, grad Zagreb i Hrvatsku. Velika nam je čast što nam dolazi takav protivnik koji ima veliku povijest u ruskom hokeju i mislim da smo spremni za dvoboj s njim. Najvažnije je da budemo potpuno usredotočeni na ledu jer unatoč svemu pobjednik će biti tamo odlučen."

"Želja nam je da pokažemo da smo spremni i da smo složili ravnopravnu momčad. Dajemo KHL-u nešto novo, momčad sa sjevernoameričkim štihom koja će igrati atraktivno i ako sve bude kako smo zamislili, bit ćemo jako zadovoljni. Idemo iz dana u dan, nemamo velike ciljeve i za početak želimo da ova utakmica s CSKA bude pravi sportski spektakl", dodao je predsjednik kluba Damir Gojanović.

S nestrpljenjem utakmicu očekuje i iskusni Steve Montador, čovjek s više od 600 utakmica u NHL-u.

"Pozornost koju dobivamo pokazuje kako su svi uzbuđeni uoči početka sezone. Mislim da smo napravili dobar posao u pripremama i da ćemo biti dobar dodatak za KHL. Jedva čekam čuti naše navijače, o njima sam čuo da su sjajni, a to sam vidio već u Grazu. Igrači koji su duže ovdje znaju koliko je ovo srdačna sredina, a ja sam oduševljen kako su nas svi primili. Jedva čekam početak sezone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 19:35
    Joj ko će dočekati sutrašnji početak......kad ledena zagrmi past će skalp Armejaca.......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 19:28
    ajmo međediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!! ZIG-ZAG MEDVEŠČAAAAAAKKKK !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 19:06
    ajmo Medvjedi!!! Taman, oni nek poderu CSKA-a i onda se presaltam na nogac, i nek ovi poderu orlove i milina petak. poslije toga se napit :)
    Obrisan korisnik