Košarka

Nova loša vijest za Izraelce, u nastavku Eurobasketa bez aduta pod košem

Ivor Krapac • petak, 06.09.2013.
Nova loša vijest za Izraelce, u nastavku Eurobasketa bez aduta pod košem
Foto: Mišo Gulić

Osim što su izgubili prve dvije utakmice na Europskom prvenstvu u Sloveniji, Izraelci su suočeni i s problemom u sastavu uoči preostala tri kola skupine A, koja se igra u ljubljanskom Tivoliju. Izbornik Arik Shivek u nastavku Eurobasketa neće moći računati na Alexa Tyusa, 25-godišnjeg Amerikanca s izraelskim državljanstvom...

Alex Tyus, 206 centimetara visoki izraelski reprezentativni adut pod obručima, neće moći igrati u nastavku Europskog prvenstva u Sloveniji. Tyusa čeka prisilna stanka zbog ozljede prepona, koja bi se mogla i pogoršati nastavi li igrati, zbog čega su mu liječnici preporučili odmor i rehabilitaciju.

"Riječ je o problemu koji traje cijelo ljeto", opisao je 25-godišnji Amerikanac s izraelskim državljanstvom, član telavivskog Maccabija, a prenijela je službena stranica Eurobasketa: "Ovo je prvi put da sam ozlijeđen i osjećam se frustrirano."

"Nadam se da će se stanje popraviti što brže je moguće. Glavna je stvar u tome što sam pretrpio puknuće prije nekoliko tjedana", nastavio je Tyus, dodajući da su mu sada jedini izlaz odmor i odlazak na terapije.

Opterećen ozljedom, Tyus je u prva dva kola, u porazima od Velike Britanije (75:71 u produžetku) i Ukrajine (74:67), igrao po osam minuta. Protiv Britanaca je imao po dva poena i skoka, dok protiv Ukrajinaca nije ubilježio nijedan poen, uz dva promašaja za dvicu, a došao je do dva skoka.

Izrael će se u trećem kolu u petak sresti s Francuskom. Do kraja prvog kruga slijede i dvoboji s Belgijom i Njemačkom.

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2013. u 16:16
    gotovi ste i bez njega...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2013. u 14:04
    Ajooooj ! Ode san o medalji....
    Obrisan korisnik