Košarka

Bogdanović: "Trebala nam je ta pobjeda protiv Gruzije, sada smo optimisti uoči Poljske"

Ivor Krapac • petak, 06.09.2013.
Bogdanović: "Trebala nam je ta pobjeda protiv Gruzije, sada smo optimisti uoči Poljske"
Foto: Simon Maljevac

Poslije pobjede nad Gruzijom, hrvatski košarkaški reprezentativci u petak imaju dan odmora na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Dakako, odmor se odnosi samo na to da iduću utakmicu igraju u subotu, a dan prije toga, "na jelovniku" su trening i priprema za ogled s Poljskom u trećem kolu skupine C. Malo predaha od službenih nastupa poslužilo je za druženje s novinarima, s osvrtom na dosadašnji učinak i najavom onoga što slijedi u Celju...

Tražeći oporavak poslije blijedog nastupa i visokog poraza od Španjolske, hrvatski košarkaši su se u četvrtak uspjeli podići u dovoljnoj mjeri da u drugom kolu skupine C Eurobasketa u Sloveniji dođu do 77:76 protiv Gruzije. Odluka je pala u završnici susreta, kada je za hrvatsku pobjedu zabio Ante Tomić, nakon čega su se izabranici Jasmina Repeše uspjeli obraniti i time skinuti veliki teret s leđa.

U petak nema utakmice. Hrvatska će sljedeći nastup imati u subotu s početkom u 17:45 sati protiv Poljske, koja je u prva dva kola doživjela poraze od Gruzije i Češke. Dan bez službenog nastupa poslužit će za trening i pripremu za Poljake, a iskorišten je i za druženje s novinarima uoči nastavka EP-a.

"Poslije poraza od Španjolske na startu Eurobasketa, nama je svaka sljedeća utakmica eliminacijska i svaku moramo pripremiti na najbolji mogući način", opisao je izbornik Repeša trenutno stanje stvari u skupini C, a prenio je Dubrovački vjesnik: "Sve protivnike smo već prije dobro snimili, te informacije ćemo dopuniti s onim što smo ovdje vidjeli u prve dvije utakmice."

Najavljujući susret s Poljskom, hrvatski izbornik nije se zadržao samo na visokom dvojcu, Marcinu Gortatu i Macieju Lampeu. "Dobar je i bek Kelati, njihov naturalizirani igrač. Imaju još par dobrih igrača", istaknuo je Repeša: "Što se tiče stila igre, s obzirom da ih vodi bivši njemački izbornik Dirk Bauermann igraju slično kako je igrala njemačka reprezentacija dok ju je on vodio."

Bojan Bogdanović se pred novinarima vratio na pobjedu nad Gruzijom, spominjući da bi Hrvatska jednom nogom već bila u Zagrebu da je izgubila tu utakmicu i pala na 0-2. Dodao je da njegov napadački učinak nije presudna stvar, gurajući uspjeh momčadi u prvi plan.

"Nije važan moj doprinos u napadu. Protiv Gruzije smo imali pet-šest igrača s preko 10 koševa, a po meni je to bolje nego kada se izdvaja samo jedan pojedinac", naglasio je Bogdanović, a prenosi Dubrovački vjesnik: "Pazite, ovdje smo svi samo s jednim ciljem i nije važno tko ima kakvu ulogu na parketu."

Poslije dana bez utakmice, Hrvatska do kraja prvog kruga više neće imati takav predah. Iza Poljske, slijede dvoboji sa Slovenijom u nedjelju i Češkom dan kasnije, a kako su se odvila prva dva kola u skupini C, jedina sigurna varijanta za proboj u drugi krug je pobjeda u sve tri utakmice. Dakako, to bi bilo bitno i zbog odlaska u nastavak natjecanja s bodovima, pri čemu je minus za Hrvatsku što je već izgubila od Španjolske - koja će vjerojatno ipak igrati u drugom krugu.

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kobe2406.09.2013. u 20:27
    Treba probat dobit sve 3 do kraja,ali pogotovo Slovence da bar prenesemo koji bod više. Jer iz druge grupe možemo nagađati da ćemo dobit Finsku(iako bi ih vrlo lako mogli podcijenit i izgubit),Grčku teško (jedino ako je Spanoulisova ozljeda ozbiljnije prirode),a s Italijom je sve moguće jer oni... [više na forumu]
    kobe24
  • Obrisan korisnik06.09.2013. u 17:08
    Hrvatska je jedva jucer pobjedila Gruziju i tako da prodemo ovu skupinu ičemo bez boda u drugu fazu skupine Hrvatska mora tako pobjediti Sloveniju Cesku i Poljsku da prenese bodove u drugu fazu.
    Obrisan korisnik
  • sportoz06.09.2013. u 16:50
    Naravno da se s još jednim porazom može ispasti, no puno je vjerojatnija ona druga varijanta; da će za prolaz biti dovoljno samo dobiti Češku u ponedjeljak...
    sportoz
  • Obrisan korisnik06.09.2013. u 16:14
    kao što sam rekao...nama prije svega treba sportski psiholog. nakon toga bolji trener. samo s te dvije stvari mislim da bismo bili puno bolji...čak i sa 5 panjeva u repku.
    Obrisan korisnik
  • Zdren06.09.2013. u 15:42
    To bi značilo da su prije Gruzije bili pesimisti. A ni to me nebi čudilo.
    Zdren