Košarka

Repeša: "Ako odigramo kao u prvih sedam minuta oba poluvremena, možemo i sa Slovenijom"

Branimir Korać • subota, 07.09.2013.
Repeša: "Ako odigramo kao u prvih sedam minuta oba poluvremena, možemo i sa Slovenijom"
Foto: EPA

Izbornik Jasmin Repeša nakon pobjede protiv Poljske isticao je sjajno otvaranje utakmice i drugog poluvremena, ali nije bio zadovoljan padom intenziteta u obrani koji je odveo Hrvatsku u neizvjesnu završnicu...

Iako se pobjedi ne gleda u zube, moglo je biti i lakše. Svjestan je toga i Jasmin Repeša koji je hvalio i kudio svoje igrače.

"Ne bi to bilo to da od gotovog ne napravimo veresiju. Imali smo fenomenalno otvaranje utakmice kada smo igrali s puno želje, snage, odlične obrane i odličnog napada, ali na poluvremenu smo morali imati veću prednost nakon takvog otvaranja. Na poluvremenu smo ukazali na probleme i ponovno smo ušli sjajno u drugo poluvrijeme, ali to je taj naš prokleti mentalitet. Počeli smo igrati privatne utakmice, pao je intenzitet obrane i doveli smo se u probleme, ali smo ipak završili utakmicu kako treba", izjavio je Repeša za HTV.

Hrvatska je igrala posebno dobro kada su na parketu bili najbolji poljski igrači Marcin Gortat, Maciej Lampe i Tomas Kelati.

"Kada su oni bili na terenu, mi smo radili razliku. Imali smo ideju kako trebamo igrati protiv njih i bilo je dobro. Malo nam je problema zadavao Ignerski, tu se Šarić u dva navrata u trećoj četvrtini zaigrao i pustio mu lagane poene kada nismo bili u bonusu, ali mlad je, griješit će i mora učiti na pogreškama."

Izbornik je istaknuo i važnu ulogu igrača s klupe.

"Dobili smo to što smo tražili od igrača s klupe. Damjan Rudež je bio sjajan u prvom poluvremenu dok u drugom nije bio tako dobar, a Žorić nam je dao onu energiju, upravo ono što smo i tražili od njega."

Slijedi Slovenija, domaćin Prvenstva koji za pojasom ima već i skalp Španjolske.

"Mi smo se potrošili više nego što smo trebali i željeli, ali i dalje vjerujemo da imamo dovoljno snage i energije da odigramo dobro protiv Slovenije. Ako budemo na razini kao u prvih sedam minuta prvog i drugog poluvremena, možemo biti veliki optimisti. Slovenci su odlični, Dragić je zasad MVP Prvenstva, nosi ih euforija, ali vidjet ćemo. Vjerujemo u sebe."

Za kraj, zahvala navijačima koji su u velikom broju podržali hrvatske košarkaše.

"Moram se zahvaliti svim navijačima koji su nas došli podržati i koji su nam pomogli. Dižemo se i vjerujem da ih nećemo razočarati."

EP 2013., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska60:39Češka
Hrvatska74:70Poljska
Slovenija72:68Gruzija
1Španjolska 41+100
2Hrvatska 41-4
3Slovenija 32+3
4Češka 23-23
5Gruzija 14-28
6Poljska 14-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2013. u 12:32
    Ringišpil će opet ponuditi protivniku sve naše mane a sakriti vrline.. ne brinem se
    Obrisan korisnik
  • ZooM08.09.2013. u 00:17
    Strah me je da ćemo protiv Slovenije proći gore nego protiv Španjolske.
    ZooM
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 22:31
    moj repeša, pobjedili smo ne zahvaljujući tebi, nego unatoč tebi... Dva puta vadi ekipu koja radi 20 razlike, totalno uništava ritam svoje ekipe...
    Obrisan korisnik
  • SuppaDuppaFly07.09.2013. u 22:05
    Jebo mater, pa mi smo na 2 mjestu sa najgorom koš razlikom. hahahahhaha
    SuppaDuppaFly