Košarka

Markota: "Nema ništa ljepše od ovoga, jučer sam najavio da ćemo ih dobiti"

Iz Celja:Simon Maljevac • nedjelja, 08.09.2013.
Markota: "Nema ništa ljepše od ovoga, jučer sam najavio da ćemo ih dobiti"
Foto: EPA

U sjajnoj i borbenoj utakmici pred pet tisuća bučnih slovenskih navijača hrvatski košarkaši izvukli su iz sebe sve zalihe energije i u produžecima izborili treću uzastopnu pobjedu na Eurobasketu. Nakon utakmice Damir Markota je kazao kako je Hrvatska pronašla ključ za slovensku igru, dok je Roko Ukić ustvrdio kako igru u reprezentaciji s malo čime može usporediti.

"Govorio sam i prije utakmice, ako odgovorimo na njihovu fizičku igru pobijedit ćemo. Mislim da je puno veći pritisak bio na njima jer su domaćini, jer igraju pred pet tisuća ljudi, a mi smo imali odgovor na njihovu igru i to je bio ključ svega", opisao je zbivanja na parketu Damir Markota.

"Užarena atmosfera bila je dodatna motivacija, to je gušt, a i nismo im dopustili da se potpuno dignu jer smo im stalno 'puhali u leđa'. Nema ništa ljepše od ovoga, jučer sam najavio da ćemo ih dobiti i to smo i učinili", dodao je, a zatim se okrenuo na iznimno važnu utakmicu protiv Češke.

"Ništa ne vrijedi pobjeda protiv Gruzije, Poljske i Slovenije, ako sutra izgubimo protiv Češke, ali mislim da nema bolje pripreme za takvu utakmicu nego kad dobiješ tri utakmice zaredom u zadnjim sekundama. Treba odmoriti glave sada, spustiti tenzije. Zaslužili smo proći dalje i nadam se da ćemo sutra dobiti utakmicu."

Roko Ukić u nekoliko je navrata na parketu povukao kao vođa, skupio glave igrača kada je bilo najteže, smirivao tenzije i pokušao unijeti mir u suigrače. Na kraju utakmice raspleo mu se jezik, pa je otvoreno kazao kako igranje za reprezentaciju ne može usporediti ni s čim.

"Ovo igranje za reprezentaciju je protiv svih pravila. Ante Tomić i ja mislim da nikada u sezoni nismo promašili ovoliko šuteva, a onda dođe Rudež, 'stavi' dvije trice iz ničega i da ti impuls", rekao je Ukić odmah nakon utakmice, još uvijek pod dojmom sjajne pobjede.

EP 2013., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Poljska53:89Španjolska
Češka95:79Gruzija
Slovenija74:76 *Hrvatska
1Španjolska 41+100
2Hrvatska 41-4
3Slovenija 32+3
4Češka 23-23
5Gruzija 14-28
6Poljska 14-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • frulex09.09.2013. u 13:33
    Da, baš - sigurno smo zato 6 najbolja ekipa turnira po defenzivnom skoku...
    frulex
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 09:28
    Bogdanović nije Isus, nego Bog osobno. Pola utakmice je praktički sam vukao reprezentaciju,a toliko energije, samovjerenosti i spremnosti da nosi reprezentaciju nisam vidio još od Dražena, posebno time da je i najbolji obranbeni igrač. Svaka čast dečkima, Ante pogodi slobodnjake kad je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 08:14
    inace svaka cas deckima na borbenosti... ajmo jos danas rijesiti Cehe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 08:12
    sancho panza trba stavit u ustav da tebi zabrane komentiranje neceg u sta se ne razumijes......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 01:52
    gdje nam je idukar da malo pohvali naše dečke?
    Obrisan korisnik