Rukomet

Kielce u obranu naslova krenulo sigurnim slavljem nad Gornikom

Zvonka Keliš • nedjelja, 08.09.2013.
Kielce u obranu naslova krenulo sigurnim slavljem nad Gornikom

Momčad Kielcea sigurnom je pobjedom krenula u novu sezonu Prvenstva Poljske u kojoj svakako želi obraniti naslova prvaka. U prvom ogledu u goste su trećoj ekipi Europe stigli rukometaši Gornik Zabrzea koji su se pokazali solidnim suparnikom, no na koncu su poraženi sa sedam pogodaka razlike.

Rukometaši poljskog Kielcea, treće momčadi Europe, ove su nedjelje u večernjem terminu zakoračili u novu sezonu poljskog prvenstva, točnije, PGNiG Superlige, u sklopu koje je u grad koji naprosto diše za rukomet stigla ekipa Gornik Zabrzea. Momčad Bogdana Wente u susretu se lagano zagrijavala što njen suparnik koristi kako bi je pomalo i namučio, no Kielce na koncu bez problema slavi 30:23.

Dvoboj prvoga kola Prvenstva Poljske otvorio je Patrick Kuchczynski pogotkom za 1:0 nakon čega odmah na suprotnoj strani odgovara Uroš Zorman. Međutim, bolje uigrani tada su bili gosti koji s četiri uzastopna pogotka stvaraju sigurnije vodstvo 5:1. No, vrijeme je tada bilo za Ivana Čupića, Krzysztofa Lijewskog te Željka Musu koji započinju prvu u nizu domaćih serija pogodaka čime Kielce ubrzo poravnava rezultat te se odvaja na 7:6 te 9:7.

"Ovo je početak sezone, naša prva utakmica i kao što se moglo vidjeti bili smo uistinu nervozni. Unatoč tome trebali smo smiriti svoje živce i odigrati smireno do samoga kraja. U drugome smo dijelu bili koncentriraniji, misli su nam u potpunosti bile u utakmici i nismo toliko mnogo griješili. Potom smo osigurali i nekoliko kontri i brzih pogodaka i pobjeda je bila tu", kazao je nakon prve pobjede Kielcea u novoj sezoni vratar Slawomir Szmal.

Uzvratili su tada rukometaši Gornik Zabrzea te su osigurali izjednačenje 9:9, a nakon novog minimalnog vodstva domaće momčadi (11:10) ona gostujuća s tri uzastopna pogotka preokreće rezultat u svoju korist te na predah odlazi s prednošću od dva pogotka (13:11).

Nastavak susreta gostujući rukometaši otvaraju novim pogotkom za 14:11 stoga je bilo pravo vrijeme da Julen Aguinagalde, Mateusz Jachlewski, Michael Jurecki te Thorir Olafsson ubace u brzinu više te vrate svoju ekipu na siguran put ka pobjedi (23:17).

Iako su se tada momci Gornik Zabrzea još jednom uspjeli ukazati te sustići svog protivnika na minus tri (20:23) bojazni za konačno slavlje Kielcea nije bilo, upravo suprotno, njegova prednost do konca samo raste na +7 i 30:23.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Michael Jurecki i Julen Aguinagalde s po pet postignutih pogodaka, dok su njih po četiri dodali Thorir Olafsson i Mariusz Jachlewski. Ivan Čupić zabio je tri gola, Manuel Štrlek i Željko Musa po jedan, dok se Denis Buntić nije upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Gornik Zabrzea bio je Marisuz Jurasik sa šest golova.

PGNiG Superliga, 1. kolo:
Vive Targi Kielce - Gornik Zabrze 30:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!