Tenis

Dodig: "Znamo da će biti teško, ali probat ćemo pred svojim navijačima do pobjede"

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.09.2013.
Dodig: "Znamo da će biti teško, ali probat ćemo pred svojim navijačima do pobjede"
Foto: EPA

Hrvatski sportski tjedan završio je u lijepom tonu i nadamo se da će se tako nastaviti i u novom tjednu. Osim košarkaša i odbojkašica na europskim smotrama, u središtu pozornosti bit će tenisači koje očekuje Davis kup dvoboj protiv jake Velike Britanije...

Nakon sjajnog sportskog tjedna za hrvatske sportaše, niz uspjeha pokušat će se nastaviti i u sljedećem. Ana Konjuh i Borna Ćorić su dovršili tjedan velikim uspjesima, osvajanjem US Opena, a Ćorića i društvo za vikend očekuje Davis kup dvoboj protiv Velike Britanije.

Britanci su jak i težak protivnik ne toliko zbog ujednačenosti igrača već zbog Andyja Murraya. Murray će biti favorit u svakom dvoboju, zaračunajte i dobar par i dobijete vrlo neugodnog protivnika.

"Očekuje nas težak posao protiv vjerojatno najtežeg protivnika kojeg smo mogli dobiti, ali vjerujem u dečke i imamo šanse za pobjedu. Britance predvodi treći igrač svijeta Andy Murray i to je ukupno gledano definitivno jedna od najjačih reprezentacija svijeta jer imaju i četvoricu igrača među 30 u svijetu u igri parova. Bez obzira na sve, vjerujem da ih na domaćem terenu možemo dobiti", rekao je Željko Krajan na konferenciji za novinare, a prenosi HTS.

Hrvatsku će predvoditi kao prvi reket Ivan Dodig.

"Čeka nas reprezentacija s jednim od najboljih igrača svijeta, a mi smo jako oslabljeni neigranjem Marina. Ipak, igramo na domaćem terenu, pred svojim navijačima i dat ćemo sve od sebe da upišemo pobjedu", dodao je Dodig.

Velika Britanija je doputovala u Hrvatsku, Murray je u Umagu bio već u nedjelju kada je odradio i prvi trening.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 18:51
    u nogometu mogu složit ekipe pa su odjednom 4 države, a u tenisu je engleska uzasna pa su eto velika br...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 14:56
    Ovi Velikobritanci se natjecu kak im pase. Nekad razdvojeno - Engleska, Skotska itd a nekad kao VB....
    Obrisan korisnik