Nogomet

Video: Vrhunski rezultat U21 reprezentacije u Ukrajini, Rebiću pogodak i asistencija u pobjedi

Damir Žbulj • ponedjeljak, 09.09.2013.
Video: Vrhunski rezultat U21 reprezentacije u Ukrajini, Rebiću pogodak i asistencija u pobjedi
Foto: FaH

Hrvatska mlada U21 nogometna reprezentacija u drugom je nastupu u svojoj kvalifikacijskoj skupini stigla do druge pobjede. Nakon zagrijavanja i rezultatski uvjerljive partije u Lihtenštajnu izabranici Nike Kovača ostvarili su fenomenalnu pobjedu na gostovanju u Ukrajini. Protiv favoriziranih domaćina golovima Ante Rebića i Marcela Brozovića uzeli su važne bodove za nastavak natjecanja...

Poslije sigurne i dominantne pobjede nad Lihtenštajnom nije se mogla prepoznati prava snaga ove mlade hrvatske ekipe, koju je početkom ove godine preuzeo Niko Kovač. Dvoboj protiv Ukrajine mogao bi nagovijestiti odlične rezultate za aktualnu generaciju, kojoj su glavne karike Ante Rebić i Mateo Kovačić.

Srećom po Hrvatsku selektor A reprezentacije Igor Štimac nakon gostovanja u Srbiji oslobodio ih je puta u Južnu Koreju te je u Ukrajini upravo taj dvojac bio glavna prevaga prema slavlju. Uz njih dvojicu su se na travnjaku od prve minute našli još i Zelenika na vratima, Vrsaljko, Gorupec, Šimunović i Župarić u posljednjoj liniji, Radošević i Brozović u vezi te Mišić i Pjaca kao ofenzivci.

Hrvatska nije mogla bolje otvoriti susret pa iako je provodno prepustila inicijativu domaćinu, konstantno su prijetili kroz opasne protunapade. Upravo iz dvije takve situacije već je do 20. minute bilo 0:2 na semaforu.

Odlična akcija u 16. minuti rezultirala je vodstvom Hrvatske, a bila je to kombinacija A reprezentativaca. Mateo Kovačić briljantnom je loptom gurnuo u prostor Antu Rebića, koji majstorski, na svoj prepoznatljiv način, malo iskosa s lijeve strane vara svog čuvara i topovski loptu šalje u mrežu.

Nije bilo puno razlike niti u akciji za drugi pogodak Hrvata, samo četiri minute kasnije. Ovaj put je ukrajinsku obranu majstorski rasparao baš Rebić, u prostor je utrčao Marcelo Brozović, koji snalažljivo, u padu, loptu nekako posprema pored protivničkog vratara.

Nije to bilo sve u prvom dijelu, jer Rebić je u samoj završnici pogodio i okvir gola i u nastavak se krenulo u odličnom raspoloženju.

Međutim, kao što se i očekivalo, u drugom poluvremenu puno bolja igra domaćih. Bio je to manje - više kontinuirani pritisak Ukrajinaca, koji su u nekoliko navrata složili izuzetno opasne situacije pred Zelenikom. Srećom, pogodak nisu uspjeli postići. Kovač je Kovačića i Rebića povukao s terena u završnici, a mlada reprezentacija uspjela je do kraja bez previše nervoze sačuvati stečenu prednost.

Hrvatska sada ima šest bodova, a iduće nastupe ima idućeg mjeseca. Prvo je 10. listopada domaćin Lihtenštajnu, dok je četiri dana kasnije na još jednom teškom gostovanju kod Švicaraca.

Kvalifikacije za EP, Skupina 5, 2. kolo:
Ukrajina - Hrvatska 0:2 (0:2)

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis10.09.2013. u 17:24
    @ basad: rebić za eduarda svemirski brod?! za tebe je svemirski brod svemirski brod ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 14:36
    rebić može igrat za u21 samo kad ne igra A jer je za olića, eduarda svemirski brod... isto kovačić za perišića
    Obrisan korisnik
  • AJSIX10.09.2013. u 12:58
    Za njega je čak i Ante Čačić profesor nauke
    AJSIX
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 11:51
    Ključno je da klubovi puštaju igrače poput Kovačića, Rebića, Radoševića i ekipe! S njima je druga pjesma i treba se potruditi da se uvijek okupi najjača selekcija. Onda je to posao... Svaka čast za jučerašnju predstavu. Izgledali smo moćno. E sad ako se tu priključi Jedvaj, pa Radošević, pa Perica... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 08:41
    svaka cast !! prvo poluvrijeme skoro perfektno drugo malo popustili ali sve pod kontrolom.samo se bojim sta ce biti kad Stimac uzme Rebica i Kovacica ??Sta je sa Pericom ? zasto on nije igrao, ja mislim da bi i za njega bilo mjesta u ovoj Ekipi.
    Obrisan korisnik