Nogomet

Tudor: "Jako teško je ne dati sve od sebe igraču Hajduka kad igra pred ovakvom publikom"

S Poljuda:Bernard Jurišić • subota, 14.09.2013.
Tudor: "Jako teško je ne dati sve od sebe igraču Hajduka kad igra pred ovakvom publikom"
Foto: Kristijan Komarica

Devet kola trajala je Dinamova prvenstvena nepobjedivost, no poljudsku utvrdu Modri nisu uspjeli uspješno preskočiti. Hajduk je na krilima sjajnog Marija Pašalića ubilježio pobjedu, pa je novi/stari trener Dinama Branko Ivanović na Poljudu morao potpisati svoj prvi poraz...

Igor Tudor ubilježio je svoju prvu trenersku pobjedu protiv Dinama, a Branko Ivanković svoj prvi poraz u derbijima na Poljudu. Trener Splićana pohvalio je cijelu momčad nakon velikog trijumfa, iako je pitanje bilo usmjereno prema junaku Mariju Pašaliću:

"Presretan sam zbog Marija, odigrao je sjajnu utakmicu, kao i svi ostali. Ne bih njega izdvajao, nego bih pohvalio cijelu momčad, odigrali smo srčano i zasluženo pobijedili. Donijeli smo veselje ovom dalmatinskom puku i jako sam sretan zbog toga. Čestitam i Dinamu, bila je to dobra i korektna utakmica. Osjetio sam da je suđenje na početku bilo malo tendenciozno i mislim da to imam pravo reći jer sam znao i pohvaliti suce kad su bili dobri. Nisam u nogometu od jučer i to mogu lako primjetiti."

Prvi dio je pripao Dinamu, ali Modri nisu uspjeli zatresti splitsku mrežu. Drugo poluvrijeme je bilo Hajdukovo:

"U prvom dijelu je Dinamo na naš presing odgovorio dugim loptama i imali su individualnu kvalitetu da mogu zadržati loptu i naš presing nije uspijevao. Imali smo problema s odbijenim loptama, ali Dinamo nekih velikih, stopostotnih šansi ipak nije imao."

U derbi ste krenuli s dva nova igrača, što su Bukva i Iluridze donijeli vašoj momčadi?

"Dolaskom novih igrača pooštrila se konkurencija, a ja biram isključivo na temelju onoga što vidim na treninzima i utakmicama. To se odnosi na sve igrače, ja sam miran i zadovoljan što je to tako. Svi koji danas nisu igrali možda će igrati već protiv Zadra. Svaki trening, svaka utakmica je novo dokazivanje. Novi igrači su bili dobri, ono što sam vidio na treninzima sam dobio i na utakmici."

Hajduk je na samo bod zaostatka za Dinamom nakon prvog od četiri kruga Lige 10:

"Lijepo je biti tu u vrhu, ali još je puno posla pred nama. Pokušat ćemo da bodovni konto bude što bolji, ali i da igramo dobro, jer me zanima i kvaliteta igre. Liga je dobra, malo je klubova, Liga 10 je u svakom slučaju dobitak."

Rekli ste uoči derbija da je Dinamo apsolutni favorit prvenstva, je li se vaše mišljenje nakon ove pobjede promijenilo?

"Hajduk je danas pokazao da se može nositi s Dinamom, ali i dalje mislim da kadar koji ima Dinamo je bolji od konkurencije. Mi ćemo se svejedno boriti i nositi s njima koliko god možemo, a ova pobjeda je još jedan poticaj na dodatni rad."

Atmosfera je bila fantastična, tridesetak tisuća gledatelja natiskalo se na tribine poljudske "školjke":

"Atmosfera fantastična kao i uvijek, bilo je uživanje igrati. Jako teško je ne dati sve od sebe igraču Hajduka kad igra pred ovakvom publikom. Presretan sam kao i cijela svlačionica, kao i igrači, uprava i navijači diljem Hrvatske i svijeta."

Trener Modrih Branko Ivanković svoj povratnički debi u trećem mandatu na klupi Dinama imao je na najtežem mogućem mjestu - na Poljudu. Ivanković do danas nije znao za poraz u poljudskim derbijima i priznao je da je osjećaj loš:

"Grozno se osjećam, ako mogu tako reći. Ni jedan poraz nije dobar, posebno protiv Hajduka."

Potom je ponudio kratku analizu viđenoga:

"Nije lako kad se izgubi, ali želim čestitati svima na sjajnom derbiju i fantastičnoj atmosferi i to je najljepše da ljudi uživaju u nogometu i derbiju. Pokazala se naša slabost u skoku nakon prekida, tu nismo dobro reagirali. Imali smo neke prigode, nažalost nismo ih iskoristili, a u derbijima se to kažnjava. Čestitam Hajduku na pobjedi, nas čekaju novi izazovi u Europi i prvenstvu."

Je li vas Hajduk ičim iznenadio?

"Ne. Gledao sam sve njihove utakmice, očekivali smo agresivnog i borbenog Hajduka uz podršku navijača. Obratili smo pažnju na njihove prekide, nažalost baš iz toga su nas dobili. Razočaran sam rezultatom jer sam želio i sve sam napravio da utakmicu dobijemo. Znali smo da neće biti jednostavno, znali smo sve kvalitete Hajduka. Te dvije pogreške nakon kornera su bile fatalne za nas."

Ipak, Ivanković drža kako se ovaj poraz neće odraziti na utakmicu protiv ukrajinskog Čornomoreca na startu Europske lige u četvrtak:

"Bilo bi puno bolje da smo pobijedili, radi atmosfere i gledatelja. Vjerujem da će se igrači brzo oporaviti i da na momčad ovaj poraz neće ostaviti veliki trag."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir15.09.2013. u 12:58
    Već sam više puta napisao ovdje ovog ljeta, pa ću napisati još jednom. dinamo mi izgleda od početka sezone kao one godine kada je igrao "ligu za bedaka". To da je dinamo jak je laž i podvala. dinamo je slabiji nego prije. Previše odlazaka(Badelj, Kovačić, Tonel, Vida, Kelava, čak i Vrsaljko i... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 10:37
    mjenjaj ivankovica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 08:48
    Ne podrzavan ni ja ideju "Tusu za izbornika". Ne jos. Ali nemojte bit licemjerni. Prije misec dana je pola Sportnetovih forumasa pisalo "Niku Kovaca za izbornika", a ovaj nema nista vise trenerskoga iskustva od Tudora. Radi se o dva strasna mlada trenera i njihovo ce vrime doc, ali pozivan na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2013. u 23:37
    Čestitke Hajduku na pobjedi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2013. u 22:37
    Pa ljutite se vi koliko god hoćete ali nažalost našeg klupskog nogometa a pogotovo navijača Hajduka,Dinamo je kvalitetnij od Hajduka najmanje za jednu klasu!Što ne znači da Hajduk ne može dobiti Dinama,danas je to i pokazao!
    Obrisan korisnik