Košarka

Repeša: "Kriv sam za produžetak, navijači nam protiv Ukrajine moraju stvoriti domaćinsku atmosferu jer smo ovo dugo čekali"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 16.09.2013.
Repeša: "Kriv sam za produžetak, navijači nam protiv Ukrajine moraju stvoriti domaćinsku atmosferu jer smo ovo dugo čekali"
Foto: Simon Maljevac

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je u velikoj utakmici i osigurala si - još veću. Trijumf protiv Grčke stigao je tek nakon dva produžetka, ali zbog toga nije manje sladak. Izbornik Jasmin Repeša preuzeo je odgovornost za odlazak u produžetak i pozvao navijače da u četvrtfinalu napune Stožice...

Izbornik Jasmin Repeša priznao je nakon utakmice da je njegova odluka bila da se u zadnjem grčkom napadu "regularnog" dijela branimo bez prekršaja. Zisis je tada tricom izjednačio utakmicu i odveo ju u prvi produžetak:

"Rekao bih da je moja greška što smo došli do produžetka, htjeli smo poslati poruku da možemo to obraniti. Na nesreću, oni su zabili tu tešku tricu s velike udaljenosti."

Teških 50 minuta Hrvatska je odigrala protiv Grčke, ali nije poklekla. U pravo vrijeme pronašli su se pravi potezi i velika je pobjeda ubilježena. Pobjeda koja otvara vrata polufinala:

"Potrošili smo više energije nego što smo trebali iz razloga što nismo ušli u ovu utakmicu na identičan način kao u preostale. Mislimd a su nas malo ponijele emociej, ali bitno da smo dobili, bitno je da smo završili prvi i da sad znamo tko nam je sljedeći protivnik. Moramo se nakon ovoga odmoriti i biti spremni za najvažniju utakmicu na ovom prvenstvu, a to je četvrtfinale."

Grci su od početka nametnuli svoj ritam, kao da su uspavali našu momčad i nisu joj dozvoljavali da se "razmaše":

"Ključno je od početka bilo tko će nametnuti svoj ritam i nažalost nametnuli su ga Grci. Jako su iskusni, znaju kontrolirati ritam i kažnjavati, ali ipak smo se na kraju znali izvući."

Nema puno vremena za odmor, ali dva dana bi Hrvatska trebala imati za rekuperaciju. Četvrtfinale protiv Ukrajine, ukoliko ne bude nekih promjena u terminima, zakazano je za četvrtak:

"Dobro će nam doći predah, imamo svojih malih problema. Simon danas nije trebao igrati, ali njegova je želja presudila, igra pod blokadama već dvije utakmice. Svaka čast svim igračima, pokazali su da su pravi."

Dva dana imamo za smišljanje taktike za Ukrajinu, koju smo dvaput pobijedili u kvalifikacijama. Ukrajinci su definitivno bolja opcija nego Litavci, ali nimalo bezazlen protivnik:

"Nema više lakih protivnika, jako su moćni atletski. Poznajemo ih jako dobro, bili smo s njima u kvalifikacijama i sad su samo neznatno promijenjeni. Mi čim ulazimo s prvog mjesta smo favoriti, ali bih svakako zamolio naše navijače da dođu na to četvrtfinale u što većem broju i da nas nose do pobjede. Tu priliku čekamo godinama, treba nam domaćinska atmosfera i navijačka podrška", zaključio je Repeša.

EP 2013, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska92:88 *Grčka
Italija86:81Španjolska
Slovenija76:92Finska
1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 11:10
    Momci .... Repeša je znao da će i usprkos pobjedi biti puno sraćkanja tipa trebalo je ovo i trebalo je ono... pa je preuzeo krivicu na sebe, a skinuo je sa igrača. Čovjek priznaje grešku i štiti svoje igrače !! Bravo za 7 pobjeda u nizu !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 09:25
    zaboravih....prestanite svi skupa s tim infantilnim svađama...za to imate index, večernji i 24sata.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 09:24
    jasko, kriv-ne kriv...nije to ključno...ključno je što si ukiću dao da zadnjih 9 sekundi vodi loptu. to je trebao draper.ali dobro...dok se pobjeđuje, nećemo previše kritizirati!sada imaju do četvrtka dovoljno vremena za odmor i analiziranje ukrajine.uz 6-7 tisuća naših navijača na tribini... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2013. u 23:06
    quatro ovo je sportski portal. ne zanima me prepirka sa tobom! idi na index! ali činjenica je da nemaš pojma.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2013. u 22:52
    ja sam isto bio da ne radi prekršaj. onako ne bi kontrolirali više igru ...svako misli drugacije. ali jebiga bitno je što je đasmin mislio! ej ljudi mi smo dobili Grčku!!! a ti quatro si glup. Simon je igrao ozlijeđen, da pratiš košarku osim kad krene par pobjeda onda bi se malo informirao a ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik