Košarka

Bogdanović: "Ne želim pričati što sam ja napravio, važno je što je napravila momčad"

Bernard Jurišić, Simon Maljevac • ponedjeljak, 16.09.2013.
Bogdanović: "Ne želim pričati što sam ja napravio, važno je što je napravila momčad"
Foto: EPA

Veliki igrači su veliki u velikim trenucima i velikim utakmicama. A Bojan Bogdanović je i protiv Grčke pokazao da je veliki igrač. Iako u prvih 40 minuta nije bio u nekom ritmu, u produžetku je uzeo stvari u svoje ruke, pogodio teške šuteve i gurnuo Hrvatsku prema velikoj pobjedi...

Bojana Bogdanovića smo protiv Grčke dugo čekali, ali rijetko je tko pomislio da se neće ukazati. Teška trica preko ruke za 77:77 i drugi produžetak, a onda spuštanje u reket leđima košu i pogoci koji su Hrvatskoj na koncu donijelei veliku pobjedu:

"Nismo dobro odigrali u prvom poluvremenu, ušli smo tromo kao i protiv Italije s tim da smo ovog puta takvih bili svih 20, a ne 10 minuta. Ima tu krivnje i na Grcima, oni su odlična momčad koja je ovdje došla uzeti zlato i imaju svoju kvalitetu. Mislim da smo na kraju sretno, ali i zasluženo došli do pobjede."

22 poena zabio je Bojan u 37 minuta na parketu, a čak 13 od njih u produžecima i to u situaciji dok je imao četiri osobne:

"Nisam bio nešto posebno umoran, nego sam i ja malo tromo ušao kao i svi ostali. Odmah sam na startu promašio zicer i tricu koji su me malo izbacili iz takta, zatim sam brzo dobio dvije osobne i malo ispao iz ritma. Ne želim pričati što sam ja napravio, važno je što je napravila momčad i važno je da smo opet izvukli tijesnu završnicu."

Kakav je bio dogovor za onu tricu na kraju prvog produžetka:

"Dogovor je bio da Draper igra 'pick', a da se Rudež i ja raširimo na strane i da nas 'gađa'. Nismo baš stvorili neku prednost, ali kad sam dobio loptu osjetio sam da je trebam šutnuti i hvala Bogu ušla je."

Nije prva takva koja je Bojanu Bogdanoviću "ušla" na ovom Europskom prvenstvu. Sjajan turnir igra 24-godišnji Mostarac, pravi vođa hrvatske reprezentacije.

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj17.09.2013. u 14:31
    ne znam možda sam lud al slavko i skansi su meni zabavni. zvuče kao 2 dementna starca, osobito skansi al se čovjek bar dobro nasmije. :)
    Mihalj
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 14:17
    Čudo je ovaj hercegovački Hrvat, ponos Herceg Bosne. Bravo majstore samo tako nastavi i dogodine te gledamo u NBA.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 11:03
    Bogdanović je stvarno lider ove generacije ! Bravo Bojane! A ova reprezentacija ne zaslužuje tako bezvezne reportere. Ajte ljudi u penziju !!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 09:35
    A kad se sjetim 'bisera' koji su govorili kako bojan ne zna igrati obranu, kako misli samo na svoju statistiku, itd.Bojan je igračina kakvu dugo nismo imali na poziciji 2 i 3...još od perasa i komazeca! On apsolutno može igrati u NBA i ne samo to, nego može biti važan igrač tamo.Ali neka ostane još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 07:26
    Zbog Skansija sam prebacivao na BHT... i RTRS... Nakon druge utakmice su mu trebali dati nogu... Ali on je savjetnik ministra... Lakrdija od komentiranja, imaš osjećaj da Hrvati ne znaju hodati...
    Obrisan korisnik