Košarka

Ukić: "Svejedno nam je tko će doći u polufinalu, nismo se previše potrošili"

Branimir Korać • četvrtak, 19.09.2013.
Ukić: "Svejedno nam je tko će doći u polufinalu, nismo se previše potrošili"
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Ukrajinu u susretu kojim je potpuno dominirala i zasluženo dohvatila polufinale Europskog prvenstva. Roko Leni Ukić i Damir Markota nakon susreta nisu skrivali zadovoljstvo sjajnim rezultatom reprezentacije...

Starosjedioci u reprezentaciji, oni koji su već najduže tu, Roko Leni Ukić i Damir Markota, dočekali su hrvatski ulazak u polufinale Europskog prvenstva.

"Hvala dečkima, napokon sam i ja dohvatio polufinale velikog natjecanja. Presretan sam, oko nas je sjajna atmosfera i stvarno nemam riječi. Mislim da smo bili bolji protivnik, da smo to potvrdili na parketu, a dobra je stvar i da se nismo čak previše niti potrošili", rekao je Ukić za kamere HTV-a.

Ukić je posebno apostrofirao odličan presing s kojim je Ukrajina slomljena u drugoj četvrtini.

"Odigrali smo taj zonski presing na račun prošle sezone kada smo s njima igrali u kvalifikacijama i imali su već tada problema. U drugoj četvrtini smo to posebno dobro radili kada sam bio naprijed s Draperom. Imali smo to jedno lošije razdoblje, ali na to smo već navikli i nismo imali problema sa završavanjem posla", dodao je Ukić.

Koncentracija protiv Ukrajine je bila na najvišoj razini, a Ukiću je svejedno tko će doći u polufinalu.

"Koncentracija nam je tijekom cijelog susreta bila na visokoj razini i nadam se da će tako i ostati. Svejedno nam je tko će nam doći u polufinalu. Tko god dođe, znamo da će biti jako teško, međutim spremni smo na sve."

Markota najavljuje kako Hrvatska može i bolje od ovog.

"Deset godina sam čekao na prolazak u polufinale i napokon sam tu. Ne želimo ovdje stati, sve ovisi o nama i ako ćemo nastaviti ovako, misliti na obranu i kako sve pozatvarati, bit će odlično."

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 09:27
    Možda nam je neprijatelj ubacio tu muhu Zunzaru !!? Možda je mali ubačen - urota !!!!
    Obrisan korisnik
  • interreg20.09.2013. u 09:09
    Primjetio sam ja vec tog zundulju, samo pljuje gdje stigne. Ne bi ja rekao da taj navija za Hrvatsku...
    interreg
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 08:54
    Tako je....potpuno svejedno....litva ili italija (znamo sad da je litva)...šanse su 50-50, jer tekma počinje s 0-0!Nema straha....probijena je ta barijera i to prokletstvo! Danas dečki mogu zaista biti opušteni (psihološki)!Odigrati maksimalno anagažirano u obrani, a u napadu će bojan, simon, ukić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 07:54
    Tako treba kapetane ! Sad smo 2 godine mirni (umjesto kvalifikacija možemo uigravati ove klince koji dolaze). Litva je nezgodna ali se može dobit. Samo da ih doguramo do neizvjesne završnice !! Centri moraju odigrat bolje u nego jučer. U napadu naravno - obrana je super.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 23:13
    tako treba, nemeres biti najbolji ako nepobjeđuješ najbolje
    Obrisan korisnik