Košarka

Repeša: "Presretan sam zbog ovog spoja reprezentacije i navijača, to je najveći dobitak"

Branimir Korać • četvrtak, 19.09.2013.
Repeša: "Presretan sam zbog ovog spoja reprezentacije i navijača, to je najveći dobitak"
Foto: EPA

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša još jednom je napravio taktičku zamku protivničkom izborniku i nosi velike zasluge za pobjedu i plasman u polufinale....

Jasmin Repeša nadmudrio je Mikea Fratella i poslao Ukrajinu u borbu za plasman od petog do osmog mjesta dok Hrvatska ulazi u zonu borbe za medalje. Nakon susreta Jasko je apostrofirao dvije stvari.

"Prva stvar je spoj reprezentacije i navijača i mislim da je to najveći dobitak za hrvatsku košarku. Druga stvar je što smo se vratili na velika natjecanja. Hrvatska zaslužuje tamo biti, ima odlične igrače i velike talente. Priča je predobra da bi tu stali, ovo ljeto želimo više", rekao je Repeša za HTV.

Repeša je prokomentirao tijek susreta i naglasio je kako je presing bio ključan.

"Izneredili smo ih s presingom u drugoj četvrtini. U početku smo imali problema s obranom, ali iza minute odmora smo se vratili bolji i plus 16 je bio odličan rezultat za poluvrijeme. Kada smo došli do plus 19, došlo je do laganog opuštanja, sporo smo se vraćali u obranu, ali nisu nam zaprijetili. Potpuno smo kontrolirali utakmicu."

Hrvatski izbornik isticao je ponos zbog toga što ima prilike voditi ovu momčad.

"Simon jučer uopće nije trenirao, prosjedio je cijeli trening zbog ozljede, ali stvarno je užitak biti uz ove dečke. Svi su odigrali za svaku pohvalu."

Slijedi polufinale, protivnik će biti Italija ili Litva.

"Sada ćemo pogledati utakmicu pa tko nam dođe. Talijane jako dobro poznajemo, ali nam je svejedno, mi smo spremni i možemo sa svima", završio je Repeša.

EP 2013., završnica

četvrtfinale

Srbija60:90Španjolska
Slovenija62:72Francuska
Hrvatska84:72Ukrajina
Litva81:77Italija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric20.09.2013. u 11:14
    Ljudi, moji pressing u 2. četvrtini je za patentirat, svaka čast Jasku za vjeru i taktiku do sad.
    matbaric
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 10:54
    IMA NAS JOŠ!!@sportoz, hvala za ovaj tekst!
    Obrisan korisnik
  • interreg20.09.2013. u 09:22
    @sportoz - to je to, plus nije dosta, moram te pohvaliti jer ja sam isto jedan od onih koji se sjeca 90ih i znam tocno sto mislis. Na ovo sam se najezio: "Za nas ste već postali prvaci! Sada to napravite i za sebe!" Potpisujem!!!
    interreg
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 09:14
    @sportoz-super komentar...majke mi, oči mi zasuzile dok sam ga čitao!Košarka je kraljica igara i sport koji nam je od 70-ti donio toliko veselja, sreće i ugleda u svijetu. kao ni jedan drugi.Sve OK.....i 3.mjesto u nogometu i silne medalje u rukometu (pola obitelji mi je treniralo rukomet i volim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 08:38
    Velike čestitke čitavoj momčadi i stručnom stožeru te navijačima!!!! Šteta što u ovoj utakmici nismo imali adekvatnu potporu naših centara Tomića i Žorića pa ni kapetana Ukića a ni Bogdanovića ali i bez njih četvorice smo lakoćom prošli u polufinale. Danas će nam ipak barem dvojica od njih trebati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik