Nogomet

Video: Visoka pobjeda Fiorentine, Eintracht lakoćom preko Bordeauxa

Branimir Korać • četvrtak, 19.09.2013.
Video: Visoka pobjeda Fiorentine, Eintracht lakoćom preko Bordeauxa
Foto: EPA

U skupinama D, E i F Europske lige viđeno je dosta pogodaka, a najviše ih je bilo u Mariboru gdje je Rubin slavio s čak 5:2. Visoke pobjede upisali su i Fiorentina i Eintracht...

Skupina D

Nogometaši Maribora pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Ante Čačića upisali su visok domaći poraz protiv Rubina s čak 5:2. Rusi su potvrdili ulogu favorita u ovom dvoboju i na kraju su zasluženo slavili.

Trebalo je manje od pola sata gostima da se rezultatski odvoje i golovima Karadeniza Marcana povedu s 2:0, no Milec je u 35. minuti smanjio na 2:1 i dao nadu Mariboru. Ipak, u drugom dijelu gosti su nastavili s dobrom igrom, Eremenko je zabio za 3:1, Fajić je nedugo zatim smanjio da bi u samoj završnici Rubin postigao dva pogotka preko Rondona i Rjazanceva i tako stigao do visoke pobjede.

Za razliku od golijade u Mariboru, u Belgiji pogodaka nije bilo. Waregem je ugostio momčad Wigana, a susret je završen 0:0. Domaćin je igrao nešto bolje, imao više loptu u nogama, ali nije uspio doći do pogotka. U završnici prvog dijela najbliže tome bio je McClelan koji je umalo pospremio loptu u svoju mrežu.

Skupina E

Dnipro je odigrao vrlo dobru utakmicu u Rumunjskoj i uspio je svladati momčad Panduriija s minimalnih 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 38. minuti kada je iskusni Rotan pogodio za ispostavit će se konačnih 1:0.

Nikola Kalinić nije konkurirao za nastup dok je Ivan Strinić svih 90 minuta proveo na klupi.

Lagan posao imala je Fiorentina koja je u Firenzi igrala protiv Pacos Ferreire i bez problema slavila s 3:0. Domaćin je bez Ante Rebića mrežu Portugalaca načeo u 30. minuti preko Rodrigueza, a onda je u drugom dijelu s još dva pogotka završio priču. Strijelci su bili Matos i Rossi.

Skupina F

Dramatično je bilo u završnici dvoboja skupine F gdje je Maccabi ugostio momčad Apoela iz Nicosije. Na kraju pogodaka nije bilo, međutim Izraelci su imali veliku priliku u sudačkoj nadoknadi kada je Itzhaki promašio kazneni udarac.

Što se samog susreta tiče, bila je to lagana uspavanka u kojoj su momčadi rijetko prijetile i na kraju je podjela bodova ipak najpravedniji ishod.

Eintracht je u Frankfurtu sa Srđanom Lakićem na klupi lako slavio protiv Bordeauxa s 3:0. Već u četvrtoj minuti domaćin je poveo golom Vaclava Kadleca nakon pogreške Henriquea.

Već u 16. minuti bilo je 2:0, ponovno je vrlo loše reagirala gostujuća obrana što je kaznio Marco Russ za visokih 2:0. Kada je početkom drugog dijela Djakpa iz slobodnog udarca zabio za 3:0, a ubrzo Brechet zaradio crveni karton, bilo je jasno kako bodovi ostaju u Frankfurtu.

U završnici susreta, u 80. minuti u igru je ušao Lakić umjesto Kadleca dok je na drugoj strani Gregory Sertić odradio svih 90 minuta.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zulte Waregem0:0Wigan
Maribor2:5Rubin Kazan
1Rubin Kazan 614:4+1014
2Maribor 69:12-37
3Zulte Waregem 64:10-67
4Wigan 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis20.09.2013. u 02:57
    toooooo, eintracht gaziiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!
    cameosis
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 22:50
    Zasto rebic jos uvjek nije u sastavu?
    Obrisan korisnik