Nogomet

Video: Esbjerg do pobjede u nadoknadi, Salzburg uvjerljiv

Matej Milanović • četvrtak, 19.09.2013.
Video: Esbjerg do pobjede u nadoknadi, Salzburg uvjerljiv
Foto: EPA

U prvom kolu nogometne Europske lige u skupinama A, B i C PSV je doživio šokantan poraz na domaćem terenu od Ludogoreca, a težak domaći poraz upisala je i Valencia, kojoj je Swansea zabio tri pogotka. St. Gallen i Salzburg sigurno su stigli do pobjeda, a Standard Liege je usprkos boljoj igri izgubio doma od Esbjerga.

SKUPINA A:

Valencia - Swansea 0:3 (14. Bony, 58. Michu, 62. De Guzman)

Valencia je očajno otvorila utakmicu isključenjem Ramija u desetoj minuti. Swansea je odmah iskoristio brojčanu prednost i samo četiri minute kasnije Bony je zabio za gostujućih 1:0. Definitivni nokaut za Španjolce stigao je u drugom poluvremenu.

U 58. minuti Michu je povisio na 2:0, a četiri minute kasnije je De Guzman iz slobodnog udarca postavio konačnih 3:0. Teško je Valencia mogla zamisliti ovako loš start i u idućem kolu ima imperativ pobjede na gostovanju u Krasnodaru, dok je Swansea odlično krenuo u europsku avanturu i idućem kolu doma dočekuje St. Gallen.

St. Gallen - Kuban 2:0 (56. Karanović, 76. Matthys)

St. Gallen je doma bio puno opasniji od Kubana, no prvo poluvrijeme je prošlo bez pogodaka. U 56. minuti Rodriguez je ubacio loptu pred gol Kubana, vratar Belenov slabo reagirao i na odbijenu loptu je stigao Karanović koji je konačno zabio za 1:0 St. Gallena.

Švicarci su utakmicu riješili u 76. minuti kada je novo ubacivanje ponovno stvorilo velike probleme Kubanu, a loptu je glavom u mrežu pospremio Matthys. U sudačkoj nadoknadi loš dan Kubana upotpunio je Kabore, zaradivši isključenje nakon drugog žutog kartona.

SKUPINA B:

PSV - Ludogorec 0:2 (60. Bezjak, 74. Misidjan)

PSV je imao više prilika od gostiju iz Bugarske, no to im nije bilo dovoljno da izbjegnu neočekivani poraz. U 60. minuti vratar PSV-a, Jeroen Zoet izašao je s gola kako bi izbio loptu, no izbio ju je na noge Bezjaka, koji je s tridesetak metara pogodio za prednost Ludogoreca.

Umjesto da PSV izjednači i pokuša preokrenuti utakmicu, u 74. minuti situacija se za Nizozemce dodatno pogoršala. Misidjan je prvo pogodio vratnicu, a potom prvi stigao do lopte i povisio prednost gostiju na 2:0. Stvari za PSV su tim lošije obzirom da u idućem kolu mora na teško gostovanje u Odesu. Ludogorec će, pak, ugostiti zagrebački Dinamo.

SKUPINA C:

Salzburg - Elfsborg 4:0 (36. Alan, 44., 69., 79. Soriano)

Salzburg je dominirao protiv švedskog Elfsborga i na koncu uvjerljivo slavio. Prvi pogodak su domaći zabili u 36. minuti, kada je Alan s ruba šesnaesterca pogodio mrežu suparnika. Pred odlazak na poluvrijeme jedanaesterac za 2:0 Salzburga iskoristio je Soriano, koji je u 69. minuti dodatno povećao prednost. Alan je ubacio nisku loptu, a Soriano je poslao u gol za 3:0 Salzburga.

Odličnu utakmicu Soriano je upotpunio u 79. minuti svojim trećim zgoditkom na utakmici, za konačnih 4:0 u korist Salzburga. Austrijanci u idućem kolu gostuju kod Esbjerga, koji je također upisao pobjedu u prvom kolu, a Elfsborg će ugostiti Standard iz Liegea.

Standard Liege - Esbjerg 1:2 (74. Mujangi Bia/63. Van Buren, 95. Bakenga)

U utakmici u kojoj je Standard bio znatno opasniji od Esbjerga, do prvog pogotka stigli su gosti. U 63. minuti zabio je Van Buren. Odgovor domaćih stigao je deset minuta kasnije, a gol je postigao Mujangi Bia, koji je u igru ušao samo tri minute ranije. Činilo se da će momčadi, usprkos prilikama Standarda, podijeliti bodove, no Bakenga je u 95. minuti potpuno zaledio domaće zabivši za 2:1 Esbjerga.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Valencia0:3Swansea City
St. Gallen2:0Kuban Krasnodar
1Valencia 612:7+513
2Swansea City 66:4+28
3Kuban Krasnodar 67:706
4St. Gallen 66:13-76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 18:31
    Gdje je sada onaj koji je rekao da je spanjolska liga jaca od engleske??? Jedna Swansea ubije u gostima ekipu koja je u španjolskoj medju Top 5 ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 21:56
    Mislim da oni koji su danas igrali kladionicu da više nikad u životu neće uplatit listić hahaha,pa barem 5-6 neočekivanih rezultata je bilo samo u onim utakmicama u 19 h,a da ne spominjem ove od 21 šta će tu tek biti xD
    Obrisan korisnik