Košarka

Slovenci ipak slavili na kraju Europskog prvenstva, pobjeda nad Ukrajinom za peto mjesto

Branimir Korać • subota, 21.09.2013.
Slovenci ipak slavili na kraju Europskog prvenstva, pobjeda nad Ukrajinom za peto mjesto
Foto: EPA

Očekivanja uoči Europskog prvenstva u Sloveniji su bila velika, međutim na kraju su se morali zadovoljiti s petim mjestom. Izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo i u dvoboju za petu poziciju svladali najugodnije iznenađenje ove smotre Ukrajinu sa 69:63...

Domaćin Europskog košarkaškog prvenstva 2013. godine, Slovenija, natjecanje je završio na petom mjestu.Slovenci su na Prvenstvo došli s ciljem borbe za medalju, međutim u konačnici mogu biti zadovoljni što su izborili plasman na Svjetsko prvenstvo.

U posljednjem susretu igrali su za peto mjesto protiv Ukrajine koja je bučno proslavila najveći uspjeh u povijesti ukrajinske košarke, plasman među šest u Europi i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku.

Zadovoljni već time, Ukrajinci su ipak imali možda malo manji motiv nego Slovenija koja se željela zahvaliti navijačima i oprostiti se pobjedom.

Na kraju je tako i bilo, slavila je Slovenija sa 69:63 iako je mogla upisati i uvjerljiviju pobjedu.

Imao je domaćin tijekom drugog poluvremena i dvoznamenkastu prednost, tri minute prije kraja vodio je 67:59 i nakon toga propustio čak pet napada za dodatno odvajanje i rješavanje pitanja pobjednika. Na kraju je Ukrajina došla na minus četiri, ali vremena za neko čudo nije bilo.

Goran Dragić je predvodio Sloveniju s 19 poena i sedam skokova dok su Ukrajinu predvodili Pooh Jeter s 12 poena i pet skokova te Ihor Zaytsev s 12 poena.

EP 2013., završnica

za 5. mjesto

Slovenija69:63Ukrajina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 13:23
    Vrlo optimistično. Zar stvarno misliš da će Udrih igrati za reprezentaciju? Ne budi smiješan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 09:15
    Starost Narada. Tako me zajebavaju moji kompadres. Nego priča se da će Slovenci dati državljanstvo Marineliju !?! To je onaj mali koji nije bio dobar u Splitu. Bar nekima. Ako se to desi onda ovima iz saveza - otkaz kao što su dobili ovi treneri u Zadru za nerad. Play nam je rak rana oduvjek i sad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10822.09.2013. u 09:01
    @ kiddjason hehe, dobar si: šest sati ujutro, prije kave, pišeš post na sportnet, to se zove prava ljubav ;-) Dobra tekma. Slovenci s tim dalje njeguju kult košarke (3. put za redom na SP). Pošto su očigledno koordinate u evropskoj košarci novo postavljene, top6 je dobar rezultat. A da su naši nr... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 06:10
    Slovenci zasluženo. Puna dvorana je uživala. Dragići opet u 5. brzini. Za Svjetski Kup moraju izmisliti drugog playa jer Laković više nemože. Sa Lorbekom starijim i Udrihom će to biti još bolje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 02:53
    koje su to budale.. umjesto da odigraju nešto kao all star tekmu i daju publici da uživa.. prejadni su
    Obrisan korisnik