Nogomet

Ryan Giggs u lovu na rekordni nastup u Ligi prvaka

Ivor Krapac • utorak, 01.10.2013.
Ryan Giggs u lovu na rekordni nastup u Ligi prvaka
Foto: EPA

Manchester United će u srijedu navečer u drugom kolu skupine A Lige prvaka gostovati kod Šahtara u Donecku. Dvoboj pobjedničkih momčadi iz prvog kola mogao bi biti osobito značajan Ryanu Giggsu, koji je u prilici postati novi rekorder najjačeg klupskog kontinentalnog natjecanja...

Manchester United je prije dva tjedna uspješno započeo ovosezonski nastup u Ligi prvaka, s domaćih 4:2 protiv Bayera iz Leverkusena u prvom kolu skupine A, a novi izazov za momčad Davida Moyesa bit će zahtjevno gostovanje u Ukrajini. United će se u srijedu s početkom u 20:45 sati sresti sa Šahtarom u Donecku, uz priliku za popravljanje bodovnog učinka i mogući dodatni začin ukoliko sve prođe uspješno za Moyesovu momčad.

Začin će se dogoditi ukoliko u srijedu navečer na terenu bude Ryan Giggs. Uoči susreta u Donecku, 39-godišnji Velšanin poravnat je s Raulom na vrhu vječne ljestvice igrača s najvećim brojem nastupa u Ligi prvaka, a ako zaigra protiv Šahtara, samostalno će izbiti na vrh.

Raul i Giggs dosad su odigrali po 144 utakmice u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju, Španjolac u dresu madridskog Reala i Schalkea, a Velšanin sve za Manchester United.

"Zbilja? Nisam ni znao za to", kazao je Giggs o mogućem rušenju rekorda, nakon što su ga o tome pitali u razgovoru za klupsku televiziju Man Uniteda: "Ovo je sjajno natjecanje, imao sam tu sreću da sam ga dvaput osvojio i da sam odigrao puno utakmica koje su ostale u pamćenju."

Velšanin je pomogao Unitedu u osvajanju Lige prvaka 1999. i 2008. godine, a u lovu na rekord kojem je blizu, kazao je da bi mu bila čast prestići Raula: "Bilo je toliko puno igrača koji su učinili ovo natjecanje velikim, Raul je pri samom vrhu među njima - ima sjajan golgeterski učinak i triput je odlazio do trofeja. Ako ga preteknem, na to ću biti izuzetno ponosan."

Inače, iskusni Velšanin, koji će krajem studenog napuniti 40 godina, od ove sezone nije samo igrač, već ima i novu ulogu u klubu. Dobio je dužnost trenera u stručnom stožeru Davida Moyesa, ali i pored te dodatne obveze, povremeno se još uvijek nađe na travnjaku u igračkoj ulozi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir02.10.2013. u 11:57
    Gušt je gledati starog majstora kako se "igra nogometa".
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 20:39
    Troši je i dalje. Sada ima 2 wagsice.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 20:13
    Giggs je kao vino, što stariji tim bolji...
    Obrisan korisnik
  • renimus01.10.2013. u 17:06
    kako je zavrsila ona afera di je giggs trosio bratovu zenu!?
    renimus
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 16:42
    On može za MU a Vugrinec kao nije mogao u Slavenu...
    Obrisan korisnik