Nogomet

Video: Floccari spasio Lazio na gostovanju kod Trabzonspora, Tottenham lako s Anžijem

Igor Šestak • četvrtak, 03.10.2013.
Video: Floccari spasio Lazio na gostovanju kod Trabzonspora, Tottenham lako s Anžijem
Foto: EPA

Mnogo uzbuđenja ponudilo je drugo kolo Europske lige u skupinama J, K i L. Pravi triler viđen je u Turskoj gdje je Trabzonspor protiv Lazija vodio 3:1, pa u završnici jedva sačuvao jedan bod, dok je ciparski Apollon slavio na gostovanju kod varšavske Legije. Tottenham je svoj put nastavio sigurnom pobjedom kod ruskog Anžija, Šerif je s desetoricom stigao do boda u Norveškoj, a oba susreta u skupini L završena su podjelom bodova uz pogotke u završnici utakmica.

Skupina J

Trabzonspor - Lazio 3:3 (Erdogan 12', Mierzejewski 22', Henrique 35' / Onazi 29', Floccari 84', 85')

Trabzonspor i Lazio svoj su međusobni okršaj dočekali s tri osvojena boda u prvom kolu natjecanja, a nakon briljantne partije svakoj je momčadi pripao po bod. Turci su nakon prvih 45 minuta imali velikih 3:1, no pobjedu im je odnio Sergio Floccari s dva pogotka u samoj završnici utakmice.

Turci su do vodstva stigli u 12. minuti nakon kontranapada kojeg je završio Yusuf Erdogan. Loptu je na lijevo krilo poslao Paulo Henrique, a Erdogan ju primio, sjurio se prema vratima Lazija i mirno pospremio iza leđa Federica Marchettija. Samo deset minuta kasnije vratar rimskog kluba ponovno je morao po loptu u mrežu. Strijelac je bio Adrian Mierzejewski fantastičnim udarcem s dvadesetak metara.

Rimljani su se vratili u igru u 29. minuti. Domaća je obrana neoprezno izgubila loptu na centru, Brayan Perea dao u prostor za Ogenyija Onazija, koji se dobro snašao i svladao domaćeg vratara Onura Kivraka. Međutim, talijanski sastav doživio je još jedan udarac prije odlaska na odmor. U 35. minuti Henrique se sjajno oslobodio dvojice čuvara i pogodio za velikih 3:1.

U nastavku utakmice Lazio je bio poduzetniji, imao dosta dobrih prilika, no rezultat se nije mijenjao sve do 84. minute. Tada je na scenu stupio Floccari, igrač koji je u 61. minuti u igru ušao s klupe za pričuve. Prvo je iskoristio pogrešku Kivraka, glavom pospremio loptu u mrežu i smanjio zaostatak Lazija na 3:2, a onda samo minutu kasnije iskoristio dodavanje Peree i postavio konačnih 3:3. U samoj završnici Floccari je umalo upisao hat-trick, ali Kivrak je ipak uspio zaustaviti njegov pokušaj i sačuvati Trabzonsporu barem bod.

Legia - Apollon 0:1 (Sangoy 56')

U dvoboju klubova poraženih u prvom kolu, spretniji je bio ciparski Apollon te se uključio u borbu za prolazak u iduću fazu natjecanja, dok šanse varšavske Legije trenutačno ne izgledaju dobro. Poljsku je momčad ponovno kao kapetan predvodio Ivica Vrdoljak, ali njegova momčad usprkos dominaciji nije uspjela osvojiti tri boda. Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 56. minuti kad je Sangoy pogodio domaću mrežu i usmjerio Apollon prema pobjedi. Isti je igrač u prvom poluvremenu propustio realizirati kazneni udarac, ali se uspio iskupiti za taj propust.

Skupina K

Anži - Tottenham 0:2 (Defoe 34', Chadli 40')

Iako je Andre Villas-Boas posegnuo za određenim promjenama u prvih 11, Tottenhem je uspješno odradio gostovanje kod ruskog Anžija i nastavio vrlo dobar niz rezultata. U svim ovosezonskim natjecanjima Spursi su doživjeli tek jedan poraz, a veliki doprinos drugoj pobjedi u skupini K Europske lige ponovno je dao Jermaine Defoe

Engleski napadač je u prvom kolu zabio dva pogotka Tromsou, a u strijelce se upisao i u drugom. Igrala se 34. minuta kad je iskoristio odličnu asistenciju Lewisa Holtbyja i doveo Tottenham u vodstvo. Samo šest minuta kasnije Englezi su udvostručili prednost, a strijelac je bio Belgijac Nacer Chadli. Za pogodak mu je asistirao Kyle Walker nakon dobrog prodora po desnoj strani.

Domaćini su u nastavku imali nekoliko obećavajućih situacija iz kojih su mogli vratiti utakmicu u neizvjesnost, no Hugo Lloris je suvereno čuvao svoja vrata i Spursi su upisali drugu pobjedu u natjecanju. Anži je pak nastavio nizati skromne rezultate. Klub koji je ovoga ljeta rasprodao većinu svojih zvijezda za pobjedu u službenim susretima ne zna još od svibnja, a s jednim osvojenim bodom u dva kola Europske lige šanse za prolazak skupine nisu mu velike.

Tromso - Šerif 1:1 (Ondrašek 65' / Ricardinho 87')

U drugoj utakmici ove skupine Tromso je u Norveškoj ugostio moldavski Šerif, a taj je okršaj okončan podjelom bodova. Domaćini su vodili od 65. minute i pogotka Zdeneka Ondrašeka. U 73. minuti Šerif je ostao s desetoricom jer je isključen Melli, ali je u samoj završnici ipak uspio doći do boda. Strijelac za 1:1 bio je Ricardinho u 87. minuti. Vrata gostiju svih je 90 minuta čuvao Vjekoslav Tomić.

Skupina L

AZ - PAOK 1:1 (Gouweleeuw 82' / Salpingidis 90+3')

U dvoboju nizozemskog AZ-a i grčkog PAOK-a mreže su mirovale sve do 82. minute. Prilike su imali i jedni i drugi, a tri se puta na utakmici tresao okvir gola. Za goste je već u osmoj minuti okvir gola pogodio Alexandros Tziolis, a isto je u 51. minuti učinio Lucas Martinez. AZ su centimetri od pogotka dijelili u 72. minuti prilikom udarca Arona Johannssona, a put do mreže pronašao je Jeffrey Gouweleeuw osam minuta prije kraja susreta. Ipak, AZ-u taj pogodak nije donio pobjedu.

Drugo kolo zaredom PAOK se u samoj završnici spasio, a pogodak za konačnih 1:1 postigao je Dimitris Salpingidis u trećoj minuti sudačke nadoknade. Oba kluba sada imaju po četiri osvojena boda te predvode skupinu L.

Šahter - Maccabi Haifa 2:2 (Finončenko 40', Tarasov 45' / Ezra 54', Turgeman 79')

Uzbudljivu utakmicu odigrali su na Astana Areni Šahter i Maccabi iz Haife. Svakoj je momčadi u konačnici pripao po bod, a time će svakako sretniji biti Izraelci jer su na polovici utakmice gubili rezultatom 2:0.

Mreže su mirovale do 40. minute kad je na centaršut Gevorga Ghazaryana odlično reagirao Andrej Finončenko i udarcem glavom doveo Šahter u vodstvo. Gosti se nisu niti oporavili od tog šoka, a već ih je zadesila nova nevolja. Točno prije odlaska na odmor primili su drugi pogodak. S desne je strane centrirao Aleksandar Simčević, gostujući branič Avihay Yadin samo je prenio loptu, a u mrežu ju pospremio Yevgeni Tarasov.

Činilo se na poluvremenu kako će bodovi ostati u Kazahstanu, no igrači Maccabija nisu se predali. U 54. minuti uspjeli su smanjiti zaostatak zahvaljujući pogotku Hena Ezre. Nastavili su ugrožavati domaća vrata i tražiti izjednačenje, a trud im se isplatio 11 minuta prije kraja susreta kad je Alon Turgeman sjajnim udarcem iz daljine svladao domaćeg vratara Aleksandra Mokina. Šahter je tako drugo kolo zaredom u završnici utakmice ispustio vodstvo, a na kontu ima jedan bod, baš kao i družina iz Haife.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Legia Varšava0:1Apollon Limassol
Trabzonspor3:3Lazio
1Trabzonspor 513:6+713
2Lazio 58:4+411
3Apollon Limassol 55:8-34
4Legia Varšava 50:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!