Nogomet

Video: Lyon i Vitoria na Gerlandu podijelili bodove, Sevilla došla do druge pobjede

Josip Piršljin • četvrtak, 03.10.2013.
Video: Lyon i Vitoria na Gerlandu podijelili bodove, Sevilla došla do druge pobjede
Foto: EPA

U skupini gdje se nalazi Rijeka Lyon je na svom terenu ugostio Vitoriju, ali nije uspio doći do prve pobjede. Portugalci odlaze kući s bodom, te su se izdvojili na prvom mjestu. Sevilla je ostala stopostotna u svojoj grupi, dok je Dynamo iz Kijeva u zadnjim trenucima ostao bez pobjede.

Skupina G

Na Cristal Areni u Genku istoimeni domaćin je ugostio Thun, bio je to dvoboj dvije momčadi koje su pobijedile u prvom kolu Europske lige. Belgijci su uspjeli svladati Švicarce, te su zadržali maksimalan učinak u skupini. Sve je bilo riješeno u drugom poluvremenu kada je Genk zabio dva pogotka, strijelci su bili Gorius i Vossen za nova tri boda. Martinez je pred kraj samo smanjio na 2:1.

Dynamo iz Kijeva je gostovao u Beču kod Rapida i osvojio prvi bod. Jarmolenko je doveo Kijevljane u vodstvo u 30. minuti, a već četiri minute kasnije bilo je 2:0 kada je Dibon poslao loptu u vlastitu mrežu. Početkom nastavka Burgstaller je smanjio, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Trimmel donosi bod Bečanima. Vida je ostao na klupi, dok je Vukojević ušao u drugom poluvremenu.

Genk - Thun 2:1
Rapid Beč - Dynamo Kijev 2:2

Skupina H

Sevilla je na Sanchez Pizjuanu dočekala Freiburg i svladala ga 2:0 za šesti bod u dvije utakmice. Španjolci su pobjedu nad Nijemcima zaslužili nakon pogotka Perottija iz jedanaesterca koji je došao poslije prekršaja Diagnea i njegovog isključenja, te golom Bacce u sudačkoj nadoknadi. Rakitić je za Sevillu odigrao 89 minuta na poziciji defenzivnog veznjaka.

Estoril je doživio i drugi poraz u dvije utakmice Europske lige. Gostovao je u Liberecu gdje je Slovan pobijedio 2:1. Šural je zabio za vodstvo domaćih, a gostima je potom isključen Bruno Miguel. Estoril je ipak izjednačio preko Luisa Leala, ali u 62. minuti pobjedu Slovanu donosi Radoslav Kovač. Renato Kelić je odigrao svih 90 minuta za domaće.

Sevilla - Freiburg 2:0
Slovan Liberec - Estoril 2:1

Skupina I

Lyon nije niti nakon drugog kola uspio doći do pobjede u skupini u kojoj se nalazi i Rijeka. Francuska je momčad na Gerlandu dočekala Vitoriju i odigrala neriješeno. Lyon je time osvojio drugi bod, dok se portugalska momčad nakon slavlja u prvom kolu 4:0 izdvojila na prvom mjestu grupe s četiri boda.

Vitoria je u Lyonu prva došla do vodstva, u 39. minuti mrežu Lopesa zatresao je napadač iz Nigera Maazou i s rezultatom 0:1 se otišlo na predah. Ipak, prednost gostiju nije se dugo zadržala pošto je u 53. minuti Lyon izjednačio preko Gonalonsa na asistenciju Mvuembe. Vitoriji je u 95. minuti ostao bez isključenog Maazoua, strijelca prvog gola.

Lyon - Vitoria Guimares 1:1

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rapid Beč2:2Dynamo Kijev
Genk2:1Thun
1Genk 610:5+514
2Dynamo Kijev 611:7+410
3Rapid Beč 68:10-26
4Thun 63:10-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!