Rukomet

Kordi: "Sada znamo grčke tajne, iskoristit ćemo to za uzvrat"

Ivana Strahija • nedjelja, 13.10.2013.
Kordi: "Sada znamo grčke tajne, iskoristit ćemo to za uzvrat"
Foto: rknexe.hr

U prvoj utakmici Kupa EHF-a Nexe je svladao Diomidis, no za uzvrat je napravio zalihu od samo +4, što je Grcima svakako dostižno, posebno na domaćem parketu...

Grci, iako ne slove za rukometnu velesilu, namučili su Nexe u Našicama. Domaćini su se odmah odlijepili i napravili 5:1, no uporni su Grci do isteka prvih 30 minuta uspjeli izjednačiti na 10:10.

Bilo je neizvjesno i u drugom dijelu, no Nexe nekako uspijeva doći do +6, što Diomidis opet smanjuje, no svega do četiri golova zaostatka (26:22).

Dosta su problema imali Našičani u pripremi utakmice jer su Grci ostali za njih poprilična nepoznanica s obzirom da Nexe nije uspio nabaviti kvalitetnije snimke igara Diomidisa. No, u međusobnom su duelu tajne otkrivene, kaže trener Zdenko Kordi: "Velika je razlika između gledanja snimke nekoga kluba ili razgovora o taktici protivnika te igranja protiv novih i nepoznatih protivnika. Iskustvo utakmice ništa ne može zamijeniti. Sada smo se u praksi upoznali s načinom njihove igre i to ćemo iskoristiti za uzvrat u Grčkoj. Imamo sreću što igramo protiv takve momčadi, to će biti veliko i korisno iskustvo našim igračima u daljnjim karijerama", prenose službene internetske stranice Kluba.

Slika 1 od 1.
Foto: rknexe.hr

Sa svojim trenerom se složio Albin Eter, koji je dodao: "Grčki je golman bio jako raspoložen, na početku smo ga malo i razbranili što nije bilo dobro. Imali smo nekoliko prebrzih udaraca i dosta pogrešaka u igri. Mislim kako mi možemo odigrati puno bolje i s puno manje pogrešaka. Sada imamo tjedan dana za pripremu i uvjeren sam kako ćemo se za uzvrat odlično pripremiti. U Grčkoj možemo pobijediti te ih iznenaditi kao što su oni nas u jučerašnjoj utakmici."

A svoje je mišljenje podijelio i Perica Lelić, koji je na golu bio raspoložen: "Grci su dosta neugodna i nezgodna momčad, igraju brzi rukomet, pokretljivi su te igraju jako duboku obranu. To smo i očekivali, ali moram priznati da su nas iznenadili koliko su je dobro odigrali. Kao što se vidi po rezultatu, i mi smo isto jako dobro igrali obranu, 22 primljena gola nije puno. Ali dosta smo se mučili u napadu s probijanjem njihove obrane."

Je li +4 velika prednost s obzirom na obrane obiju momčadi? "U rukometu nikad nije dovoljna razlika, ni 10 pogodaka nekada nije dovoljno, tako da je ovo ni malo ni puno. Očekuje nas još jedna utakmica, sve je moguće, po meni nema favorita", zaključio je Lelić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!